Campingvakanties in Slovenië

Huur een GlamLodge tent in Slovenië.

Het schitterende vakantieland Slovenië staat bekend als het 'Groene Hart aan de zonnige zijde van de Alpen' en met recht: ruim één miljoen hectare bos bedekt de helft van dit land. De prachtige ligging aan de Adriatsche kust en ten zuiden van de Alpen garandeert bovendien vele zonuren. Voor natuurfanaten is een kampeervakantie in Slovenië een absoluut hoogtepunt. Niet voor niets is het slogan van Slovenië: ‘I feel Slovenia!'

slovenia mountain plains
Algemeen ViaLora ijsje
slovenia lake mountains
Bekijk alle fotos (4 )

Schitterende bergen en meren

Met zijn 2.863 m torent de Triglav (‘Drie hoofden’) als hoogste berg van Slovenië boven de rest uit. Bekende meren in het gebied zijn die van Bled en Bohinj. Niet voor niets is het slogan van Slovenië: ‘I feel Slovenia’. Geen land heeft zo’n traditie als het gaat om Spa en Wellness dan Slovenië. Werkelijk elke therapie, of natuurlijk alleen maar pure waterverwennerij voor u en de kinderen, wordt hier in één van de vele kuuroorden aangeboden. Gun uzelf Slovenië!

Middeleeuwse steden

Slovenië wordt ook wel het groene Middellandse zeegebied genoemd. Het is een erg klein landje, qua oppervlak slechts de helft van Nederland. Slovenië wordt begrensd door Oostenrijk, Italië, Kroatië, Hongarije en de Adriatische Zee en de kust heeft slechts een lengte van 46,6 kilometer. Hier vindt u de steden Piran, Izola en Koper, met hun middeleeuwse karakter. Combineer eens bezoek aan het middeleeuwse centrum van Koper aan de Adriatische Zee met de curieuze zoutpannen van Secolvje, die van Lucija tot aan de Kroatische grens liggen.

Levendige hoofdstad Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. Een stad met een klein stedelijke atmosfeer, waar oost en west elkaar ontmoeten. Ljubljana biedt een interessante mix van middeleeuwse, Barokke, Habsburger en modern art architectuur. In de zomermaanden verbreiden vele cafeetjes en bars zich naar buiten, naar de oevers van de rivier de Ljubljanica en naar de pleinen van het oude stadscentrum.

Kampeervakantie in Slovenië

Rent-a-Tent biedt u een campingvakantie in het oosten van Slovenië, overnacht aan het prachtige meer van Bled op camping Bled, in de compleet ingerichte GlamLodge tent. Of verblijf in een comfortabele bungalowtent op Camping Sobec gelegen aan Savo Dolinka rivier en het meer van Sobec.