Vakantie Slovenië

Niet voor niets is de slogan van Slovenië: “I feel Slovenia”. Bergen in het noordwesten bepalen de Julische Alpen met haar rotsachtige pieken en prachtige bergmeertjes het landschap. De ideale bestemming voor een heerlijke campingvakantie in Midden-Europa!

Uitzicht op meer van Bled
Slovenie-meer van Bled
Boten aan het meer van Bled
Bekijk alle fotos (4 )

Prachtige bergen en meren

Met zijn 2.863 m torent de Triglav (“Drie hoofden”) als hoogste berg van Slovenië boven de rest uit. De berg is tevens een nationaal symbool en siert vlag en wapen van het land. Bekende meren in het gebied zijn die van Bled en Bohinj. Bled staat bekend om zijn schilderachtige meer met warmwaterbronnen. Boven het meer steekt een grote rots uit, met daarop een 11e-eeuws kasteel; in het meer ligt een klein eiland met een mooi oud kerkje. Bled is een ideale uitvalsbasis voor tochten door de omliggende bergen. Bij helder weer heeft u vanuit Bled uitzicht op de Triglav.

Sfeervol Ljubljana

In de hoofdstad Ljubljana, waar oost en west elkaar ontmoeten, heerst een ontspannen sfeer. Het biedt een interessante mix van middeleeuwse, Barokke, Habsburger en modern art architectuur. Hoewel de stad tot de middelgrote Europese steden behoort, heeft zij de vriendelijkheid van een kleinere plaats behouden. Het is een stad, waar in de zomermaanden de vele cafés en bars zich naar buiten verbreiden, naar de oevers van de rivier de Ljubljanica en de pleinen van het oude stadscentrum.

Kampeer in Slovenië

Wakker worden van de vogels die zingen in een groene vallei, dat kan op de 5-sterrencamping Bled aan het prachtige meer van Bled! Hier slaapt u comfortabel in de compleet ingerichte Bungalowtent Blue, een unieke, zelfontworpen bungalowtent met een waterdichte kuip en een hoge koelkast.

Luxe kampeervakanties

Kamperen met een 'glamorous' tintje? Op camping Bled geniet u in de 6-persoons GlamLodge tent van Rent-a-Tent van het prachtige Slovenië. Uitgerust met een skottelbraai, ventilator, grote koelkast met vriesvak en een verhard terras onder de luifel biedt de GlamLodge tent alle mogelijkheid voor een heerlijke vakantie!

Rent-a-Tent biedt u comfortabele en luxe campingvakanties aan in de Julische Alpen. Bekijk camping Bled!