Meer van Bled in Slovenië

Vakantie Slovenië

Niet voor niets is de slogan van Slovenië: “I feel Slovenia”. Bergen in het noordwesten bepalen de Julische Alpen met haar rotsachtige pieken en prachtige bergmeertjes het landschap.

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Uitzicht op meer van Bled
Slovenie-meer van Bled
Boten aan het meer van Bled
Bekijk alle fotos (4)

Met zijn 2.863 m torent de Triglav (“Drie hoofden”) als hoogste berg van Slovenië boven de rest uit. De berg is tevens een nationaal symbool en siert vlag en wapen van het land. Bekende meren in het gebied zijn die van Bled en Bohinj. Bled staat bekend om zijn schilderachtige meer met warmwaterbronnen. Boven het meer steekt een grote rots uit, met daarop een 11e eeuws kasteel; in het meer ligt een klein eiland met een mooi oud kerkje. Bled is een goed uitgangspunt voor tochten door de omliggende bergen. Bij helder weer heeft u vanuit Bled uitzicht op de Triglav.

In de hoofdstad Ljubljana heerst een ontspannen sfeer waar oost en west elkaar ontmoeten. Het biedt een interessante mix van middeleeuwse, Barokke, Habsburger en modern art architectuur. Hoewel de stad tot de middelgrote Europese steden behoort, heeft zij de vriendelijkheid van een kleinere plaats behouden. Het is een stad, waar in de zomermaanden de vele cafeetjes en bars zich naar buiten verbreiden, naar de oevers van de rivier de Ljubljanica en de pleinen van het oude stadscentrum.