Historie en musea aan de Costa Brava

Gaat u op vakantie naar de Costa Brava en bent u opzoek naar een leuke activiteit? Breng een bezoek aan één van de prachtige musea! De Costa Brava heeft namelijk een rijke cultuur en een interessante geschiedenis. In de regio kunt u tal van moderne en klassieke kunst, verschillende musea en prachtige architectuur bezichtigen. Trek erop uit en geniet van een heerlijke vakantie aan de Spaanse Costa Brava!

Spanje costa
Costa Brava
Kustlijn aan de Costa Brava

Ruïnes Empúries

De Ruïnes Empúries, dicht bij L’Escala gelegen, zijn de overblijfselen van de Griekse stad Empórion, de stad is in ca. 575 v.Chr. gesticht. Tijdens haar levensduur was de stad een belangerijke handelstad en een ware Griekse stadstaat. Tijdens de eeuwen die volgende begon de stad te romaniseren en werd het binnen het Romeinse Hispania (de Romeinse naam voor het Iberische schiereiland) een belangrijke Grieks-Romeinse stad. Tijdens de 3e eeuw n.Chr. raakte de stad in verval en verdween het onder een laag stof en zand. Tegenwoordig zijn er de restanten te zien van een Romeinse villa, een deel van de stadsmuur, het amfitheater en het forum.

Museu de la Pesca

Het Museu de la Pesca is een visserijmuseum gelegen in de haven van Palamós aan de Costa Brava. Het museum bevindt zich in een gerestaureerd havenmagazijn naast de vissershaven. In het museum wordt de geschiedenis van de visserij weergegeven waar tevens een voorstelling wordt gegeven over het duurzame vissen van de toekomst. Geniet van een interessante toch door het musem of neem deel aan de, door het musem georganiseerde, rondleidingen door de haven (te voet of per boot).

Kathedraal van Gerona

Wanneer u een bezoek brengt aan Gerona tijdens uw vakantie aan de Costa Brava dan mag een bezoek aan de imposante Kathedraal van Gerona niet ontbreken! De kerk heeft een lange en interessante geschiedenis, waarbij het een christelijke kerk is geweest, een moskee en daarna weer een christelijke kerk. Door de eeuwen heen is de kerk meermaals gerenoveerd, waarbij het tegenwoordig het op één na grootste schip (de langgerekte ruimte van de kerken) ter wereld heeft! In 2007 is de kerk zelfs uitgeroepen tot één van de wonderen van Catalonië. Ook kunt u in de kerk het Wandtapijt van de schepping (ook bekend als het Wandtapijt van Girona) bezichtigen!

Botanische tuin van Blanes

In het populaire Blanes vindt u de prachtige botanische tuin van Marimurtra. Hier kunt u genieten van een grote variatie aan mediterrane en tropische plantensoorten . In totaal zijn er meer dan 4000 soorten in de botanische tuin te bezichtigen, waar het gebied is opgedeeld in 3 verschillende ruimtes, namelijk: de tropische tuin, de mediterrane tuine en de gematigde tuin. De botanische tuin van Marimurtra is hooggelegen een heeft een prachtig zicht over de kust, de kliffen en de baaien van de Middelandse zee! Vanaf camping La Masia is het slechts 3 kilometer rijden naar de botanische tuin van Marimurtra, een perfecte bestemming tijdens uw vakantie aan de Costa Brava!

Gala Dalí kasteel

Het Gala Dalí Kasteel is gelegen in het Spaanse Púbol. Het kasteel werd door de wereldberoemde schilder Salvador Dalí geschonken aan zijn muze Gala. Waar zij de laaste jaren van haar leven heeft gewoond. In het kasteel heeft Dalí enkele schilderijen aangebracht, waaronder het kunstwerk op het gewelf van de Saló dels Escuts. Het kunstwerk geeft een geschilderde opening in het kasteel weer en biedt een blik op een kosmische scène. Tegenwoordig staat het kasteel open voor het publiek. Vanaf camping El Delfin Verde en camping Playa Brava is het ca. 30 minuten rijden naar het Gala Dalí kasteel.

Teatre-Museu Dalí

Het Dalí theatermuseum is een museum opgericht door de kunstenaar Salvador Dalí in Figueres, zijn geboorteplaats. Tijdens de jeugd van Dalí was de locatie van museum een stadstheater, maar tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd het gebouw verwoest, waarna het jarenlang een ruïne bleef. Samen met de burgemeester is besloten om het pand te herbouwen als theater in de stijl van Salvador Dalí. In het museum vindt u tal van schilderijen en kunstwerken gemaakt door Dalí en enkele kunstwerken zijn dan ook specifiek voor het museum ontworpen. Naast de kunst in het theater is het theater zelf ook een waar kunstwerk, grote rode muren versiert met talloze reusachtige eieren!

Costa Brava

Meer over de Costa Brava?

Meer weten over de Costa Brava? Bekijk dan de speciale Costa Brava pagina van Rent-a-Tent.

sanary sur mer

Steden aan de Costa Brava

Op zoek naar leuke plaatsen tijdens uw vakantie aan de Costa Brava?
Rent-a-Tent heeft enkele van de leukste plaatsen voor u op een rijtje gezet!

Camping Riu Costa Brava

Zon, zee en strand

Snorkelen in de Middellandse Zee? De 10-jarige zoon van vakantiegast Jeroen Groeneweg leefde zich uit in Spanje. "Het water was glashelder, echt doorzichtig."Lees het VakantieVerhaal van de familie Groeneweg!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan de Zoek & Boek pagina van Rent-a-Tent.