De leukste markten aan de Costa Brava

Gaat u op vakantie naar de Costa Brava? Bezoek één van de vele gezellige marktjes. Deze zijn er in overvloed aan de Costa Brava... Met producten als heerlijk verse groenten, fruit, vis en ander voedsel, leuke souvenirs, kleding en diverse lokale producten. De Costa Brava heeft een breed aanbod in markten!

bloemen gekocht bij markt
markt zitplaats
fruit op markt

Markten

Aan de Costa Brava beginnen de markten vaak rond 8.00 uur, omstreeks 13.00 uur zijn ze ten einde. Voor u zit er vast een leuke markt tussen om naartoe te gaan!

Markten op maandag

Elke maandag zijn er een aantal lokale markten aan de Costa Brava, waar u heerlijk rondslentert langs kleurrijke marktkramen met verse seizoensproducten.
Blanes: In Blanes is er bijna iedere dag markt, behalve op zondag. Iedere maandag vindt u hier in de ochtend heerlijke etenswaren, kleding, souvenirs en huishoudelijke goederen. De markt begint rond 8.00 uur en eindigt rond 14.00 uur. In de namiddag kan u verse vis kopen in de Lonja Haven van Blanes een vismarkt. Binnen zeven autominuten bereikt u in 2 km vanuit Blanes Camping La Masia.
Torroella de Montgri: Het centrum van Torroella de Montgri ligt op ongeveer 7,5 km afstand van Camping El Delfin Verde: circa tien autominuten. In Toerrella koopt u op deze drukbezochte markt elke maandag heerlijke marktproducten op de markt. De markt duurt van circa 8.00 uur tot 14.00 uur.

Markten op dinsdag

Iedere dinsdag zijn er veel diverse markten te bezoeken.
Lloret de Mar: Binnen zestien autominuten van Camping La Masia arriveert u op de markt van in Lloret de Mar, een afstand van circa 8 km. Op de markt, elke dinsdag gehouden van circa 8.00 uur to 15.00 uur, zijn en diverse souvenirs, kleding en huishoudelijke goederen verkrijgbaar.
Castelló d'Empúries: In de ochtend rijdt u naar 'La Placa del Mercat' in Castelló d'Empúries: een zeer diverse markt met leuke souvenirs, mooie bloemen en heerlijke lokale/regionale producten. Binnen 20 autominuten (ca. 13 km) bent u vanaf Camping Las Dunas in Castelló d'Empúries.
Figueres: Binnen ongeveer 30 autominuten (circa 30 km) vanaf Camping Las Dunas bereikt u Figueres. In Figueres bezoekt u op meerdere dagen verschillende markten. Zo kan u op dinsdag van circa 9.00 uur tot 14.00 uur naar de bloemenmarkt, waar u prachtige bloemen koopt.

Markten op woensdag

Op de woensdag is het aantal markten beperkt. Deze markten aan de Costa Brava zijn zeker een bezoekje waard!
Sant Pere Pescador: Binnen 10 autominuten van Camping Las Dunas arriveert u in het plaatsje Sant Pere Pescador, op ruim 5 km afstand. Elke woensdagochtend koopt u verschillende producten op de markt.
Cassa de la Selva: Op ongeveer vijftien autominuten (20 km) van Camping Valldaro vindt u de veelzijdige markt van Cassa de la Selva. Op deze Spaanse markt, van circa 8.00 uur tot 14.00 uur geopend, zijn verse vis, huishoudelijke producten, leuke souvenirs en kleding verkrijgbaar.

Markten op donderdag

Op de donderdag bekijkt u een aantal zeer gezellige markten in leuke plaatsjes aan de Costa Brava.
Llagostera: In het idyllische Llagostera vindt elke donderdag van circa 8.00 uur tot 14.00 uur een markt plaats met diverse etenswaren en huishoudelijke goederen. Binnen 25 autominuten (30 km) bent u vanaf Camping Kings in Llagostera.
L'Estartit: Op circa 16 km (20 autominuten) van camping Cypsela ligt het plaatsje L'Estartit, waar elke donderdag tussen 8.00 en 13.00 uur een gezellige markt is met bijzonder speelgoed, handwerken, handgemaakte kleding en verse producten als groenten en fruit. De markt is vanwege de omvang en de productdiversiteit één van de populairste markten aan de Costa Brava. Tip: combineer een bezoek aan de markt met een bezichtiging aan de prachtige badplaats L'Estartit!

Markten op vrijdag

Op vrijdag kunt u zowel 's ochtends als 's middags markten bezoeken.
Blanes: Evenals op maandag gaat u zowel in de ochtend als in de middag naar de markt van Blanes. Iedere donderdagochtend koopt u hier diverse producten als kruidenierswaren. 's Middags haalt u in de Lonja Haven verse vis en binnen acht autominuten (2 km) bent u op Camping La Masia.
Platja d'Aro: Het dorpje Platja d'Aro ligt op ongeveer zeven autominuten van Camping Valldaro (circa 5 km) en is zeker een bezoekje waard. Het assortiment loopt uiteen: van zoute vis tot gedroogd fruit en van souvenirs tot schoenen en kleding.

Markten op zaterdag

Op zaterdag naar de markt? Op zaterdag zijn er ruim voldoende markten te bezoeken.
Empuriabrava: De markt van Empuriabrava vindt elke zaterdagochtend plaats en is bekend om haar prachtige ligging aan zee. U vindt hier diverse leuke souvenirs en heerlijke regionale etenswaren. Binnen 25 autominuten (18 km) bent u vanaf Camping Las Dunas op de markt.
St. Miquel de Fluvià: St. Miquel de Fluvia bereikt u binnen 20 autominuten (ca. 15 km) van Camping Las Dunas. Elke zaterdagochtend zijn hier huishoudelijke goederen en streekproducten verkrijgbaar.
Riells i Viabrea: Binnen 35 autominuten van Camping La Masia (28 km) bereikt u de ochtendmarkt van St. Miquel de Fluvia. Hier haalt u heerlijke streekproducten en huishoudelijke goederen.
Diverse markten: Tevens worden elke zaterdag in Blanes, Empuriabrava, Figueres en Castello d'Empuries markten gehouden.

Markten op zondag

Indien u naar de markt wilt aan de Costa Brava, dan zit u op zondag goed! Op zondag zijn er namelijk zeer veel leuke en diverse markten te bezoeken.
La Escala: Badplaats La Escala is een leuk plaatsje om te bezoeken en op zondagochtend wordt er een leuke markt gehouden! Binnen 15 autominuten (ca. 10 km) van Camping Las Dunas bereikt u La Escala.
Roses: Het is ongeveer 30 autominuten (ca. 22 km) vanaf Camping Las Dunas naar het schitterende vissersplaatsje Roses. Bekend om haar Griekse overblijfselen en de grote jachthaven en op steenworp afstand van de prachtige Baai van Roses. Indien u een bezoekje wilt brengen aan Roses, combineert u dit perfect met een bezoek aan de markt. Elke zondagochtend vindt tussen 9.00 uur tot 13.00 uur de markt van Roses plaats, de perfecte gelegenheid om kleding te kopen!

Costa Brava

Meer over de Costa Brava

Wilt u meer weten over de regio rondom de Costa Brava? Bekijk dan onze speciale Costa Brava pagina.

Gezin Groeneweg VakantieVerhaal Las Dunas

Snorkelen in de Middellandse Zee

Vakantiegast Jeroen genoot samen met zijn vrouw en zoon van een zonovergroten vakantie aan de Costa Brava. Lees het VakantieVerhaal van de familie Groeneweg!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.