De leukste markten aan de Costa Brava

Gaat u op kampeervakantie naar de Costa Brava? Bezoek dan één van de vele gezellige marktjes! Markten zijn er aan de Costa Brava namelijk in overvloed! Met lokale producten als heerlijk verse groenten, fruit, vis, leuke souvenirs, kleding en diverse lokale producten. Dus geniet van een heerlijke campingvakantie aan de Costa Brava met Rent-a-Tent!

bloemen gekocht bij markt
markt zitplaats
fruit op markt

Markten

Aan de Costa Brava beginnen de markten vaak rond 8.00 uur en komen zij rond 13.00 uur ten einde. Genoeg tijd om lekker naar een leuke markt te gaan!

Markten op maandag

Elke maandag zijn er een aantal lokale markten aan de Costa Brava, waar u heerlijk rondslentert langs kleurrijke marktkramen met verse seizoensproducten.

 • Blanes: In Blanes is er bijna iedere dag markt, behalve op zondag. Iedere maandag vindt u hier in de ochtend heerlijke etenswaren, kleding, souvenirs en huishoudelijke goederen. De markt begint rond 8.00 uur en eindigt rond 14.00 uur. In de namiddag kan u verse vis kopen in de Lonja Haven van Blanes een vismarkt. Met ca. 2 km vanaf Blanes camping La Masia bent u al op de markt.
 • Torroella de Montgri: Het centrum van Torroella de Montgri ligt op ongeveer 7,5 km afstand van camping El Delfin Verde. In Toerrella kunt u op deze drukbezochte markt elke maandag heerlijke marktproducten op de markt kopen. De markt duurt van circa 8.00 uur tot 14.00 uur.

Markten op dinsdag

Iedere dinsdag zijn er diverse markten te bezoeken, waar u kunt genieten van heerlijke lokale producten.

 • Lloret de Mar: Met ca. 15 minuten van camping La Masia arriveert u op de markt van in Lloret de Mar. Op de markt, elke dinsdag gehouden van circa 8.00 uur to 15.00 uur, zijn en diverse souvenirs, kleding en huishoudelijke goederen verkrijgbaar.
 • Castelló d'Empúries: 's Ochtends kunt u naar 'La Placa del Mercat' in Castelló d'Empúries: een zeer diverse markt met leuke souvenirs, mooie bloemen en heerlijke lokale/regionale producten.
 • Figueres: In Figueres vindt u verschillende leuke markten. Zo kunt u op dinsdag van circa 9.00 uur tot 14.00 uur naar de bloemenmarkt, waar u prachtige bloemen kunt kopen.

Markten op woensdag

Ook op woensdag zijn er verschillende leuke markten te bezoeken. Deze markten aan de Costa Brava zijn zeker een bezoekje waard!

 • Sant Pere Pescador: In Sant Pere Pescador kunt u elke woensdagochtend verschillende lokale producten op de markt kopen.
 • Cassa de la Selva: Op ca. 20 km van Camping Valldaro vindt u de veelzijdige markt van Cassa de la Selva. Op deze Spaanse markt, van circa 8.00 uur tot 14.00 uur geopend, zijn verse vis, huishoudelijke producten, leuke souvenirs en kleding verkrijgbaar.

Markten op donderdag

Op donderdag kunt u in de onderstaande plaatsen genieten van leuke markten.

Markten op vrijdag

Op vrijdag kunt u in enkele van de leukste plaatsen van Spanje een markt bezoeken.

 • Blanes: Evenals op maandag kunt u zowel in de ochtend als in de middag de markt van Blanes bezoeken. Iedere donderdagochtend kunt u hier diverse producten kopen zoals kruidenierswaren. 's Middags kunt u in de haven van Lonja verse vis halen. Camping La Masia is gelegen op ca. 2 km van de markt.
 • Platja d'Aro: Het dorpje Platja d'Aro ligt op loopafstand van Camping Valldaro en is zeker een bezoekje waard. Het assortiment loopt uiteen: van zoute vis tot gedroogd fruit en van souvenirs tot schoenen en kleding.

Markten op zaterdag

Op zaterdag naar de markt? Ook op zaterdag zijn er ruim voldoende markten te bezoeken.

 • Empuriabrava: De markt van Empuriabrava vindt elke zaterdagochtend plaats en is bekend om haar prachtige ligging aan zee. U vindt hier diverse leuke souvenirs en heerlijke regionale etenswaren.
 • St. Miquel de Fluvià: Elke zaterdagochtend zijn hier huishoudelijke goederen en streekproducten verkrijgbaar.
 • Riells i Viabrea: Met 35 minuten van camping La Masia bereikt u de ochtendmarkt van St. Miquel de Fluvia. Hier kunt u verschillende heerlijke streekproducten en huishoudelijke goederen kopen. Perfect voor een dagje uit!
 • Diverse markten: Zaterdag is een perfecte dag voor marktbezoeken. In verschillende andere plaatsen aan de Costa Brava, waaronder Blanes, Empuriabrava, Figueres en Castello d'Empuries worden op zaterdag namelijk ook markten gehouden.

Markten op zondag

Indien u naar de markt wilt aan de Costa Brava, dan zit u op zondag goed!

 • La Escala: Badplaats La Escala is uit zichzelf al een leuke plaats om te bezoeken! Maar op zondagochtend wordt er tevens een leuke markt gehouden!
 • Roses: Bekend om haar Griekse ruïnes en de grote jachthaven en op steenworp afstand van de prachtige Baai van Roses. Wanneer u een bezoek brengt aan Roses kunt u dit combineren met een bezoek aan de markt. Elke zondagochtend vindt tussen 9.00 uur tot 13.00 uur de markt van Roses plaats, de perfecte gelegenheid om kleding te kopen!
Costa Brava

Meer over de Costa Brava

Meer weten over de Costa Brava? Bekijk dan de speciale Costa Brava pagina van Rent-a-Tent.

sanary sur mer

Op zoek naar leuke plaatsen om te bezoeken tijdens uw vakantie in Spanje? Rent-a-Tent heeft enkele van de leukste plaatsen voor u op een rij gezet!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan de Zoek & Boek Pagina van Rent-a-Tent.

Gezin Groeneweg VakantieVerhaal Las Dunas

Snorkelen in de Middellandse Zee

Vakantiegast Jeroen genoot samen met zijn vrouw en zoon van een zonovergroten vakantie aan de Costa Brava. Lees het VakantieVerhaal van de familie Groeneweg!