markt costa brava

De leukste markten aan de Costa Brava

Indien u op vakantie gaat naar de Costa Brava kunt u één van de vele leuke marktjes bezoeken. Er zijn elke dag wel verschillende gezellige markten aan de Costa Brava om naartoe te gaan. De meeste markten beginnen rond 8.00u en zijn rond 13.00u afgelopen. Met producten als heerlijk verse groenten, fruit, vis en ander voedsel, leuke souvenirs, kleding en lokale producten heeft de Costa Brava een breed aanbod in markten, waardoor er zeker een leuke markt voor u tussen zit om naartoe te gaan! Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de leukste markten aan de Costa Brava.

bloemen gekocht bij markt
markt zitplaats
fruit op markt

Markten op maandag

Op maandag zijn er een aantal leuke markten aan de Costa Brava die allemaal wel aan te raden zijn. Hieronder vindt u een aantal markten.
Blanes: Er is in Blanes bijna elke dag markt (alleen op zondag niet). Op maandag vindt u hier in de ochtend heerlijke etenswaren, kleding, souvenirs, (huishoudelijke) goederen en andere producten. De markt begint rond 8.00u en eindigt rond 14.00u. Daarnaast is er in de namiddag, in de Lonja Haven van Blanes een vismarkt, waar u verse vis kunt kopen. Blanes ligt op (ca.) 2 km van camping La Masia
Torroella de Montgri: Op ongeveer 7,5 km van camping El Delfin Verde vindt u het centrum van Torroella de Montgri, waar u elke maandag van (ca.) 8.00u tot (ca.) 14.00u diverse producten kunt kopen op de markt.

Markten op dinsdag

Op de dinsdag zijn er veel diverse markten te bezoeken.
Lloret de Mar: op ongeveer 15 min rijden van camping La Masia kunt u naar de markt in Lloret de Mar. Deze markt wordt elke dinsdag gehouden van (ca.) 8.00u to (ca.) 15.00u en u kunt hier diverse souvenirs, kleding en huishoudelijke goederen kopen.
Castello d'Empuries: in de ochtend kunt u naar 'La Placa del Mercat' in Castello d'Empuries. Dit is een zeer diverse markt waar u leuke souvenirs, mooie bloemen en heerlijke lokale producten kunt kopen. Met slechts (ca.) 15 minuten rijden vanaf camping Riu bent u al in Castello d'Empuries.
Figueres: binnen ongeveer 20 min van camping Riu bevindt u zich in Figueres. In Figueres kunt u op meerdere dagen naar verschillende soorten markten, zo kunt u op dinsdag van (ca.) 9.00u tot (ca.) 14.00u naar de bloemenmarkt, waar u prachtige bloemen kunt kopen.

Markten op woensdag

Op de woensdag zijn er maar een aantal markten aan de Costa Brava waar u naartoe kan, maar zijn deze zeker een bezoekje waard!
Sant Pere Pescador: op (ca.) 1 km van camping Riu ligt het plaatsje Sant Pere Pescador, waar u elke woensdagochtend verschillende producten kunt kopen op de markt.
Cassa de la Selva: op ongeveer 15 min van camping Valldaro vindt u de diverse markt van Cassa de la Selva. Deze markt is elke woensdag van (ca.) 8.00u tot (ca.) 14.00u en u kunt hier verse vis, houshoudelijke producten, leuke souvenirs en kleding kopen.

Markten op donderdag

Op de donderdag zijn er een aantal zeer gezellige markten in leuke plaatsjes aan de Costa Brava te bezoeken.
L'Estartit: op (ca.) 15 km van camping Cypsela ligt het plaatsje L'Estartit, waar elke donderdag een gezellige markt is. De markt duurt van (ca.) 8.00u tot (ca.) 13.30u en u kunt hier kleding, huishoudelijke goederen en heerlijk verse etenswaren kopen. Een bezoekje aan de markt kunt u prima combineren met een bezoek aan het prachtige dorpje!
Llagostera: elke donderdag wordt er van (ca.) 8.00u tot (ca.) 14.00u een markt gehouden, op deze markt kunt u diverse etenswaren en huishoudelijke goederen kopen. Binnen ongeveer 20 min rijden vanaf camping Kings bent u in Llagostera.

Markten op vrijdag

Op vrijdag kunt u niet alleen in de ochtend, maar ook in de middag een markt bezoeken.
Blanes: evenals op maandag kunt u hier zowel in de ochtend als in de middag naar de markt. Ook op de donderdag kunt u in de ochtend verschillende producten, waaronder diverse kruidenierswaren kopen en in de middag kunt u bij deze markt aan de Costa Brava naar de Lonja Haven voor verse vis. Camping La Masia ligt op (ca.) 2 km van Blanes.
Platja d'Aro: het dorpje Platja d'Aro ligt op ongeveer 5 minuten van camping Valldaro en is zeker een bezoekje waard, naast dat u hier heerlijk kunt rondlopen, is de markt op donderdag nog een extra reden om een bezoekje te brengen aan Platja d'Aro.

Markten op zaterdag

Op zaterdag naar de markt? Op zaterdag zijn er ruim voldoende markten te bezoeken.
Empuriabrava: de markt in Empuriabrava wordt elke zaterdagochtend gehouden en wordt gekenmerkt door haar prachtige ligging aan zee. U vindt hier diverse leuke souvenirs en heerlijke regionale etenswaren. Binnen ongeveer 20 minuten rijden vanaf camping Riu bent u bij de markt.
St. Miquel de Fluvia: Ook St. Miquel de Fluvia ligt met (ca.) 10 km dicht bij camping Riu. Hier kunt u elke zaterdagochtend naartoe voor huishoudelijke goederen en streekproducten.
Riells i Viabrea: op ongeveer 30 minuten rijden vanaf camping La Masia vindt u evenals in St. Miquel de Fluvia een ochtendmarkt waar u huishoudelijke goederen en streekproducten kunt vinden.
Diverse markten: tevens is er op de zaterdag ook markt in Blanes, Empuriabrava, Figueres en Castello d'Empuries.

Markten op zondag

Indien u naar de markt wilt aan de Costa Brava, dan zit u op zondag goed! Op zondag zijn er namelijk zeer veel leuke en diverse markten te bezoeken.
Roses: op 50 minuten rijden vanaf camping Riu bevindt u zich in het prachtige Roses. Indien u een bezoekje wilt brengen aan Roses kunt u dit op de zondagochtend prima combineren met een bezoekje aan de markt. Elke zondagochtend wordt er van (ca.) 9.00u tot (ca.) 13.00u markt gehouden, op deze markt kunt u diverse goederen en kleding kopen.
L'Escala: ook L'Escala is een leuk plaatsje om te bezoeken, waar u tevens op de zondagochtend een bezoekje kunt brengen aan de markt. Binnen 15 minuten rijden vanaf camping Riu bevindt u zich al in L'Escala.
La Jonquera: op slechts 20 minuten vanaf camping El Delfin Verde ligt La Jonquera, waar u elke zondagochtend diverse goederen en kleding kunt kopen op de markt.

Costa Brava

Meer over de Costa Brava

Wilt u meer weten over de regio rondom de Costa Brava? Bekijk dan onze speciale Costa Brava pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.