Watersporten aan de Costa Brava

Op zoek naar avontuurlijke watersporten aan de Costa Brava? Aan de Costa Brava kunt u tal van watersportactiviteiten doen. U kunt hier zeilen, surfen, kajakken, jetskiën en zelfs flyboarden behoort tot één van de vele mogelijkheden. U kunt daarnaast ook snorkelen en duiken op meerdere plekken aan de Costa Brava.

watersport camping Piantelle
Surfen Bellevue
kitesurfen costa brava

Tossasub Diving Center, Tossa de Mar

Op ongeveer 30 min rijden vanaf camping El Delfin Verde Playa d'Aro (Valldaro) en camping La Masia en op 15 min rijden van camping Cala Canyelles ligt het plaatsje Tossa de Mar, waar u duikcentrum Tossaub Diving Center vindt. Hier kunt u als beginner tot aan gevorderde duiken in de zee aan de Costa Brava. Zelfs een nachtduik, open water duik, opleiding tot duikinstructeur en een cursus die u voorbereid op medische noodgevallen tijdens het duiken behoort hier tot de mogelijkheden. Bij elke duik krijgt u een bijbehorend certificaat. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er al de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de cursussen.

SK Kayak (kan in Sant Pere Pescador, Empuriabrava en Roses)

Met SK Kayak kunt u op diverse plekken aan de Costa Brava Kajakken (Sant Pere Pescador, Empuriabrava en Roses). U heeft hier de mogelijkheid om te kajakken op zee. Kajakken is één van de populairdere watersporten aan de Costa Brava. Het kajakken kan onder professionele gidsen die er niet alleen ter begeleiding zijn, maar zij vertellen u ook veel over de omgeving en flora en fauna in deze regio. Tijdens deze tocht heeft u ook nog de mogelijkheid om tussendoor heerlijk te picknicken. Daarnaast verzorgt SK Kayak ook bijpassende kleding (vooral handig tijdens slecht weer). Al met al is kajakken met SK Kayak zeker een aanrader om te doen!

  • Sant Pere pescador ligt op slechts 1 km.
  • Empuriabrava ligt op ongeveer 14 km.
  • Roses ligt op ongeveer 29 km.

Jet Ski Adventure, Platja d'Aro

Op zoek naar snelle watersporten aan de Costa Brava? U bent in slechts (ca.) 5 min vanaf camping El Delfin Verde Playa d'Aro (Valldaro) en in (ca.) 10 minuten van camping Cala Gogo in het dorpje Platja d'Aro. Aan het strand van de Costa Brava kunt u genieten van Jet Ski Adventure (Platja d'Aro), waar u kunt jetskiën op zee. De jetski's zijn van top kwaliteit en u wordt hier begeleid door een professioneel en vriendelijk team. Bent u met uw kinderen? Dan kunt u zelfs één van uw kinderen bij u achterop nemen!

(Kite)surfen en zeilen, Empuriabrava

Empuriabrava is mede door de sterke zee wind een populaire plek voor watersporten aan de Costa Brava. U heeft hier de mogelijkheid om te zeilen, surfen en te kitesurfen, daarnaast zijn er verschillende scholen waar u kunt leren surfen en kitesurfen. Klaar met de watersport activiteiten? Dan kunt u natuurlijk ook gewoon genieten van het mooie strand, vele restaurants en leuke terrassen. Empuriabrava ligt op ongeveer 50 km van camping El Delfin Verde.

Costa Brava

Meer over de Costa Brava

Wilt u meer weten over de regio rondom de Costa Brava? Bekijk dan onze speciale Costa Brava pagina.

Gezin Groeneweg VakantieVerhaal Las Dunas

Snorkelen in de Middellandse Zee

Vakantiegast Jeroen genoot samen met zijn vrouw en zoon van een zonovergroten vakantie aan de Costa Brava. Lees het VakantieVerhaal van de familie Groeneweg!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.