10x leuke uitjes in Groningen

Een prachtig stadsstrand, een heuse stoomlocomotief en d' Olle Grieze: in Groningen is zoveel te zien dat het lastig kiezen is. Bent u nog op zoek naar een leuk uitstapje? Dat komt goed uit: wij hebben tien leuke uitjes op een rij gezet!

Groningen stad
Kinderen Groningen
Koeien Groningen

Blotevoetenpad - Opende
In het Groningse Westerkwartier ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt al genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Jullie lopen op blote voeten door de modder, over water en gras. De korte wandelroute (1,6 km) is een leuke uitdaging voor de allerkleinsten!

DoeZOO - Leens
Bij DoeZOO komen alle zintuigen aan bod: van horen en zien tot voelen, ruiken en proeven. Kinderen mogen een kikker kussen, een stinkdier aaien en zelfs een slang om hun nek dragen. Ook zijn er grappige neusberen en bijzondere luipaardgekko’s te vinden.

Familiepark Nienoord - Leek
Zwemmen, spelen en dieren aaien: in Leek vermaken kinderen zich de hele dag. Op Familiepark Nienoord bevindt zich een zwemkasteel, speeltuin en een midgetgolfbaan. Verder is er ook een kinderboerderij met hindernisbaan aanwezig: goed voor uren speelplezier...

WILDLANDS- Emmen (Drenthe)
In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen staan jullie oog in oog met wilde dieren als ijsberen, olifanten en leeuwen. Of reis hoog door de bomen, varend over rivieren en door het oerwoud. Een leuk dagje uit voor het hele gezin, en dat op slechts 50 km van Camping Meerwijck!

Kinderboerderij Stadspark- Groningen
Midden in de stad vinden jullie Kinderboerderij Stadspark. Hier vermaken kinderen zich met koeien, pony’s, ezels, konijnen en vele andere dieren op een groot terrein. Willen ze even lekker uitrazen? In de speeltuin kunnen ze heerlijk uitleven. Ook kan de hele familie op zondag - met goed weer - mee in de huifkar. Als dat niet gezellig is...

Klooster - Ter Apel
Voor een bijzondere reis door de tijd nemen jullie een kijkje in het 15-eeuwse Museum Klooster Ter Apel, waar kinderen het gebouw verkennen met een leuke speurtocht. Bekijk de eetzaal, donkere Kloosterzolder, kruidentuin en slaapkamers van de oude monniken of laat de kids in het nabijgelegen Kloosterbos heerlijk in de grote bomen spelen!

Martinitoren - Groningen
Misschien wel de belangrijkste attractie van Groningen: de Martinitoren. Voor een stukje tastbare geschiedenis beklimmen jullie deze 97 meter hoge middeleeuwse toren uit 1482. Het is even uitpuffen, maar vanaf de toren is het uitzicht over de stad fantastisch! De inwoners van de stad - stadjers - noemen de toren ook wel liefkozend d' Olle Grieze.

Stadsstrand - Groningen
Een gebied van ruim 4000 m² groot en de grootste openbare ruimte op het Open Lab Ebbinge. Het is voor kinderen vooral leuk in de zomermaanden, ze vermaken zich hier uitstekend met autobanden, een pingpongtafel en een volleybalveld. Ook fijn: er zijn meer dan genoeg eettentjes te vinden...

Stoomlocomotief - Stadskanaal e.a.
Zoekt u een leuke uitje voor kinderen? Ga terug in de tijd bij Museumspoorlijn STAR en maak op reservering een ritje in een stoomlocomotief. Ook fijn: u kunt terecht op station Stadskanaal, Veendam, Nieuw Buinen en Station Musselkanaal.

Zeehondencentrum - Pieterburen
Bij het Zeehondencentrum valt voor alle leeftijden veel te ontdekken. Misschien kunnen jullie wel mee met één van de bijzondere vaarsafari's. Hier zien jullie hoe herstelde zeehonden worden vrijgelaten of dichtbij in het wild te bewonderen zijn! Als dat geen avontuur is...

  • Deze informatie is afkomstig van derden. Rent-a-Tent is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.
kids aquadelta

Vakantie Groningen

In Groningen geniet u van een bruisende stad en een rustiek ommeland, dat u kunt ontdekken tijdens een kampeervakantie in het Groningse landschap. Na een dag op stap rust u, heerlijk midden in de natuur, uit voor eigen bungalowtent. Er gaat niets boven Groningen!

Drenthe

Vakantie Drenthe

Dat Drenthe meer is dan het land van Bartje en de Hunebedden ontdekt u tijdens een kampeervakantie in het Drentse landschap. Na een dag vol avonturen is het heerlijk relaxen voor uw eigen bungalowtent middenin de natuur.

Campingvakanties Nederland

De lange kustlijn, kleine en grote wateren, natuurgebieden, pittoreske dorpjes en cultuursteden. Ongelooflijk eigenlijk hoe een 'klein' land toch zo divers en groot kan zijn...