VakantieVerhaal:

Oog in oog met levensechte dino's

Oog in oog staan met levensechte dinosaurussen? De familie Kipmulder uit Montferland bezocht tijdens hun vakantie in de Ardèche een heus dinobos! In het park 'Zoo Préhistorique de Marzal' reisden ze even terug in de tijd en wandelden ze door de geschiedenis van de dinosauriërs…

Dinopark
Vakantiegast Paul Kipmulder kinderen
Dinopark

Zoo Preshistorique de Marzal

,,Samen met onze zoons Stijn (7) en Loek (4) reden mijn vrouw Dorien en ik naar Saint-Remeze toe. Daar hebben we, vlakbij de grot 'Aven Marzal', een groot dinobos bezocht. Vooral het dinopark vonden onze kids superleuk, want hier stonden - verscholen in het bos - levensgrote dinosaurussen."

Brullende T-Rex

Stijn en Loek bewonderden in de prehistorische zoo levensgrote dino’s als de brullende tyrannoaurus en de brachiosaurus, die ze soms op ware grootte konden zien bewegen. ,,Je hoorde ze zelfs horen brullen, dus het voelde levensecht aan. Ze konden niet wachten tot ze de volgende zouden zien!” vervolgt vader Paul Vrolijk. ,,De kinderen hadden het echt naar hun zin. Na ons bezoek hebben ze zich in de speeltuin heerlijk uitgeleefd op de trampolines! Het dinopark is vooral voor kleine kinderen een echte aanrader," aldus vader Paul.

Grotte de la Cocalière

Het gezin sliep op Les Charmilles, een kleinschalige familiecamping met uitzicht op het bergmassief van de Tanargue. Daar kampeerde het jonge gezin negen dagen in de Ardèche. Vader Paul en moeder Dorien kozen heel bewust voor de bekende Franse vakantiestreek. ,,De omgeving is heel afwisselend: je ziet watervallen, rivieren, grotten, bergen en valleien. Een prachtig gezicht.” Tijdens de vakantie bewonderde het gezin van vier ook Frankrijks grootste grot, de Grotte de la Cocalière. ,,Het was een geweldig avontuur, er viel van alles te zien!"

Afkoelen in rivier de Ardèche

,,In de omgeving van Dabras hebben we een middeleeuws dorp bezocht van zwart basalt en witte kalksteen, heel bijzonder om te zien." In de vakantieweek steeg de temperatuur in de Zuid-Franse bergplaats Darbres tot boven de dertig graden. ,,Bij de natuurbrug Vallon Pont d’Arc doken we - om af te koelen - het water van rivier de Ardèche in en in de stad Aubenas zijn we het Château Aubenas ingeweest. Vanuit het château, dat vroeger een stadhuis was, kijk je prachtig uit op de heuvels!”

Slingeren aan lianen

,,Tijdens onze vakantie wilden we ook een leuke, sportieve activiteit ondernemen met de kids. Het klimbos leek ons daar perfect voor, omdat het in het bos ’s zomers heerlijk koel is en ze daar lekker hun energie kwijt kunnen." Ze besloten de auto te pakken en reden naar een nabijgelegen klimbos toe. Daar balanceerden hun kinderen Stijn en Loek over kleine balkjes en klauterden ze langs wiebelige netten. Terwijl de durfalls tussen de bomen zoeften, hielden vader Paul en moeder Dorien een oogje in het zeil. ,,Ze vonden het ontzettend gaaf!”

Nederlandstalige animatie

Het gezin sliep op camping Les Charmilles in een GlamLodge tent, uitgerust met relaxstoelen, een luifel en een ventilator. De tent beviel hen meer dan prima: ,,Hij zag er heel nieuw uit en we beschikten over een skottelbraai. Heel handig! We hadden een schaduwrijke plek. Het was daar heerlijk koel, dus we konden er ’s avonds prima slapen.”

Campingcircus

Paul omschrijft camping Les Charmilles als een 'leuke' camping. ,,De camping ligt op een goede plek, houd er buiten de camping wel rekening mee dat je minimaal een half uur moet rijden om naar een activiteit toe te gaan. Verder heeft Les Charmilles een mooi kinderbad en daarnaast organiseert het animatieteam in het hoogseizoen allerlei leuke activiteiten op de camping. Zo was er tijdens onze vakantieweek een campingcirus. Deze voorstelling maakte veel indruk op Loek en Stijn!"

'Het was een grappig moment'

Vader Paul herinnert hij zich een grappige gebeurtenis op camping Les Charmilles. ,,We waren bij één van de avondshows van de animatieclub, waar het 'campingcircus' optrad. Plotseling werd onze zoon Stijn opgeroepen om tijdens de show te assisteren. Dat was een heel grappig moment!", zo blikt de vader van twee terug.

Waar de avonturiers dit jaar naartoe gaan? “We gaan dit jaar naar Italië op vakantie. Het duurt nog wel even, al kunnen niet wachten om deze zomer onze koffers in te pakken”, zegt vader Paul enthousiast.

Camping Les Charmilles zwembad

Camping met een Nederlandse eigenaar, perfect voor kids 2 - 6 jaar

Camping Les Charmilles

Sfeervolle camping met enthousiaste, Nederlandse eigenaren.

kanovaren op de ardeche

Vakantie in de Ardèche

Ontdek in Zuid-Frankrijk de schitterende natuur, het glasheldere water in de frisse rivieren en de sfeervolle markten met heerlijke streekproducten.

Saint Tropez

Campingvakanties in Frankrijk

Van de prachtige Côte d'Azur tot de wuivende graanvelden in de Champagne-Ardennen: geniet van een heerlijke campingvakantie in Frankrijk.

Roadtrip Jack van Lent

VakantieVerhaal | Roadtrip door de Côte d'Azur!

Begin juli besluit Jack van Lent (24) de sprong te wagen: de automonteur uit Made maakt een geweldige roadtrip door drie landen.

Familie van Hoorn (VakantieVerhaal Le Fréjus)

Luxe jachten

,,In Cannes zagen we overal luxe jachten en dure auto’s, erg leuk om een keer te zien!" De familie van Hoorn kampeerde dit jaar aan de Côte d'Azur.