VakantieVerhaal: ,,Als onze kids zich vermaken, hebben wij het ook naar ons zin!"

De hele dag door zwemmen, roetsjen, peddelen en spetteren? Een familie uit Drenthe beleefde op vijfsterrencamping Val de Bonnal de vakantie van hun leven! Ze sliepen comfortabel in de super-de-luxe Grand Lodgetent van Rent-a-Tent, voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.

zwembad overview
Grand Lodgetent 8 persoonsaccommodatie
Kanoën camping Val de Bonnal

Kanoën over de L'Ognon

,,Het uitzicht over de rivier was fantastisch: we zagen het heldere water van rivier de L’Ognon stromen”, zegt moeder Eline. Als ze terugdenkt aan haar glampingvakantie in de Franse Jura, komt ze weer helemaal in vakantiesferen. De Drentse vertelt: ,,In zeven dagen tijd hebben we van alles beleefd en gezien: van watervallen tot grotten en dorpjes.”

Het water inplonsen

Gewapend met een peddel, reddingsvest en een kano trotseerden haar man en twee kinderen rivier de L’Ognon. ,,Een spannend moment voor de kinderen, maar ze vonden het kanoparcours hartstikke leuk! Ze peddelden vanaf de camping langs watervallen en rotsen, tussendoor plonsden ze het water in om lekker te gaan zwemmen. Het was een groot succes!”

,,We suiden in volle vaart naar beneden..."

Maar ook op de familiecamping Val de Bonnal was het goed toeven. Zo testte het gezin van vier in het verwarmde aquapark van Val de Bonnal de spectaculaire zesbaans waterglijbaan uit. ,,We suisden met z’n viertjes in volle vaart naar beneden, dat gaf echt een kick! Ook was er een grote ligweide, waar je heerlijk rustig kon zonnen. Onze kinderen hebben zich geweldig vermaakt met zwemmen, tafeltennissen en visjes vangen met een schepnet. En als de kids zich vermaken, dan hebben wij als ouders ook vakantie!”

Op de grote hoogte

In het Adventure Parcours van camping Val de Bonnal bungelden haar durfalls van zeven en tien op grote hoogte door de bomen. Onder begeleiding van een instructeur klauterden ze langs wiebelige netten en balanceerden ze over kleine balkjes. ,,Af en toe hield ik mijn adem in”, zegt Eline met een lach.

Buiten kokkerellen

Eline omschrijft de ligging van de unieke Grand Lodgetent als ‘sprookjesachtig’. Hun luxe glampingtent – een ontwerp van Rent-a-Tent- gaf hen het echte glampinggevoel. ,,De accommodatie was geweldig en het uitzicht over de rivier was bovendien fantastisch. Toen we gezellig buiten zaten op de veranda, zagen we het water van rivier de L’Ognon stromen.” Ze beschikten ook over een buitenkeuken met een barbecue, waardoor ze óók buiten uitgebreid konden kokkerellen.

'Supergrappige onemanshow'

In het campingcircus trakteerde een vrolijke clown de Drentse familie op een verrassende voorstelling. Het gezin van vier keek met open mond toe: ,,Het was een supergrappige oneman-show. Onze clown liet allerlei leuke trucs zien: van jongleren en goochelen tot acrobatiek. Hij had ook een slang bij zich, die mensen mochten aaien. Van ons ontving hij een daverend applaus!

*De moeder van twee blikt terug op een geslaagde vakantie in de Jura. ,,Wát hebben we genoten. Het liefst zouden we volgend jaar weer terugkeren, en dan naar precies dezelfde plek!”

zwembad overview

Camping Val de Bonnal

Prachtige familiecamping in het hart van Franche-Comté, gelegen op een bos- en waterrijk landgoed.

Domaine de Chalain strand bij meer

Vakantie Jura

De Jura is een prachtig natuurgebied met meren, bossen en watervallen.

VakantieVerhalen

VakantieVerhalen

Lees in de rubriek VakantieVerhalen de mooiste en bijzonderste verhalen van onze vakantiegasten.

Familie van Hoorn (VakantieVerhaal Le Fréjus)

'Back to Basic' aan de Côte d'Azur

,,Overal zagen we luxe jachten en dure auto’s, echt leuk om een keer te zien!" Richard van Hoorn kampeerde met zijn vrouw en kinderen 'back to basic' aan de Côte d'Azur.