VakantieVerhaal: La Dolce Vita

aan het Gardameer

Eind juli streek Priscilla Wieringa met haar man Gabor, haar zoon Ivar (11) en dochters Mirre (10) en Kaia (8) neer op Eurocamping Pacengo, gelegen op vijf kilometer van Peschiera del Garda. ,,Pacengo ligt aan de oevers van het Gardameer. Daar gaat ons hart wel sneller van kloppen”, vertelt ze vrolijk.

Eurocamping Pacengo VakantieVerhaal familie W
Eurocamping VakantieVerhaal familie Wieringa
Eurocamping Pacengo VakantieVerhaal familie W

Familiereunië

In het dorpje Pacengo, gelegen aan de zuidoostelijke oevers van het Gardameer, vierde ze vakantie én bracht ze een bezoek aan haar tweelingzus. ,,Dat we dit jaar zouden kamperen op Eurocamping Pacengo? Dat zat er wel aan te komen. Mijn zus woont al jaren in Italië. Om het jaar gaan we bij haar op familiebezoek!"

Suppen in het Lago di Garda

,,Aan het Gardameer is van alles te zien en te beleven. Als je 's zomers rondom het meer wandelt, zie je waterskiërs, zwemmers en surfers in het helderblauwe water, maar ook mediterrane dorpjes, verborgen grotten en groene bergen. In het achterland kun je fantastisch wandelen! We liepen met z'n allen een hangbrug over en vanuit Pra Alpesina zijn we met een stoeltjeslift naar de top van de Monte Baldo gegaan. Boven kun je prachtig uitkijken over het meer!" In de vakantieweek van de familie steeg de temperatuur in Pacengo overdag tot boven de 35 graden en zochten ze verkoeling in het water. ,,We gingen lekker zwemmen en suppen in het Gardameer. Dat was heerlijk, want de zon scheen fel", aldus Priscilla.

,,We voelen ons helemaal thuis in Pacengo"

Inmiddels zijn ze verknocht aan het Gardameer. Priscilla: ,,Je kunt wel zeggen dat we dat we ons thuisvoelen op Eurocamping Pacengo. Om het jaar gaan we naar het Gardameer om vakantie te vieren én onze familie te bezoeken. Mijn zus is getrouwd met een Italiaanse man en woont al jarenlang in een dorp vlakbij Pacengo di Lazise. Mijn zwager is één van de eigenaren van het campingrestaurant bij het meer." De typisch Italiaanse sfeer van de camping spreekt haar aan. ,,Door de pijnbomen, de vele Italianen en het groen rondom de kampeerplekken hangt er een gemoedelijke sfeer."

Warm welkom

Op de camping werden ze enthousiast verwelkomd door de beheerders. ,,Het beheerdersechtpaar van Rent-a-Tent was geweldig. Onze gastheer en gastvrouw waren heel vriendelijk en hartelijk. Voor vragen of problemen konden we direct bij hen terecht. Toen we door de schuine hellingen op de camping wat scheef in het bed lagen, hebben ze speciaal voor ons het tweepersoonsbed ingeruild voor twee éénpersoonsbedden. Dat was super! Verder was het een gezellig weerzien met mijn zus en zwager. We hadden hen al een tijd niet meer gezien! Wat we merkten van de coronamaatregels? Op de camping hoefde je geen mondkapje te dragen. Je kon de ligbedden bij het zwembad desinfecteren en de sanitairgebouwen werden regelmatig schoongemaakt door de schoonmaakploeg."

Zingen en springen

,,Eurocamping is precies groot genoeg wat ons betreft! We lieten onze kinderen al vrij snel hun gang gaan, zij vermaakten zich goed op de camping. Natuurlijk hielden mijn man en ik wel een oogje in het zeil", aldus Priscilla. ,,Het enthousiaste animatieteam was tijdens onze vakantie ook weer actief, door corona lagen alle activiteiten namelijk een poosje stil. De meiden van de miniclub stonden snel weer paraat met leuke activiteiten, zoals knutselen, dansen ensporten. Onze kinderen zijn er ook naartoe gegaan. Vanwege het coronavirus ontbrak de animatiemedewerkster uit Nederland. Normaal gesproken zijn er minstens twee Nederlandse animatoren, in het hoogseizoen zijn er namelijk heel veel Nederlanders op de camping."

Live cooking

,,De bar bij het zwembad was geopend en je kon daar zoals altijd ijsjes, broodjes en drinken halen. Het restaurant, beneden met uitzicht op het meer, wordt gerenoveerd en was daarom dicht. Als alternatief gaf mijn zwager ook een live kookdemonstratie bij het zwembad. Met behulp van een kooktoestel maakte hij heerlijke gerechten klaar voor de gasten: van pasta tot risotto! Een mooi initiatief, want daarmee kwam hij alsnog tegemoet aan de wensen van de gasten. Of dit volgend seizoen weer georganiseerd wordt? Dat is nog niet bekend!"

Bent u benieuwd geworden naar alle andere reisverhalen? Lees ze in onze rubriek 'VakantieVerhalen ' of bekijk de rubriek 'Gast van de Maand!'

Bungalowtent Coral wit

Bungalowtent Coral

Ze sliepen in een Bungalowtent Coral. ,,Als we maar een keukentje en een slaapplek hebben, dan zijn we tevreden. Een ingerichte tent staat als een huis en dat is prettig, want af en toe komen er fikse hagelbuien voor aan het Gardameer", legt Priscilla uit.

Eurocamping Pacengo Restauranteigenaren Vakan

Internationaal gezelschap

Priscilla omschrijft het gros van de campinggasten als een 'fijn publiek.' ,,De vele Italianen zorgden voor een gezellige sfeer, al was het vanwege het coronavirus heel rustig op de camping. Naast Italianen en Nederlanders zagen we een handjevol Belgen, Britten en Duitsers."

Eurocamping Pacengo VakantieVerhaal familie W

Vakantie Italië

  • Ontdek Bella Italia!
  • Met de aantrekkelijke regio's Toscane en het Gardameer
  • Culinair genieten
  • Schitterende steden als Rome, Florence en Venetië
VakantieVerhalen

VakantieVerhalen

Lees in de rubriek VakantieVerhalen de mooiste en de bijzonderste verhalen van onze vakantiegasten.

Gardameer

Vakantie aan het Gardameer

Het Gardameer in Italië is omringd door bergen, stranden en pittoreske badplaatsen met smalle steegjes, levendige markten en sfeervolle terrassen. Van Peschiera del Garda tot Sirmione: proef de typisch Italiaanse sfeer!