VakantieVerhaal: Kamperen met een baby, hoe doe je dat?

Een flesje, autostoeltje én knuffels… Het stond op de paklijst van de familie Knol-Wassink. Voor de derde keer gaan Harro en Lisette uit het Drentse Nijeveen met hun kinderen op kampeervakantie. ,,Als de kids het leuk hebben, hebben wij het ook naar ons zin!”

De Molenhof Familie Knol-Wassink
Kind spelen in zwembad camping de Molenhof
De molenhof meer speeltuin

Eind juli kwam het gezin van vijf aan op de camping in Reutem, een levendige familiecamping in Twente. Ze zochten bewust iets dichtbij huis. ,,Dan hoeven we niet zo lang te rijden. Onze oudste dochter is vijf, onze middelste dochter is drie jaar oud en ons zoontje wordt morgen precies één jaar. Dat betekent dus dat we om de twee jaar kamperen”, zegt ze met een lach.

's Nachts niet de tent uit

Tijdens haar vakantie schakelde Lisette ook de hulp in van het enthousiaste beheerdersechtpaar Frans en Ineke Hammer. Ineke vertelt: ,,De familie maakt normaal de fles warm in de magnetron. Om die reden vroeg Lisette aan ons of er een magnetron op de camping aanwezig was, ze wilde er anders eentje laten ophalen van huis.” Ineke vroeg aan Lisette of ze geholpen was met een waterkoker. ,Dan leen ik je onze eigen waterkoker. Die in de receptietent (tent van de beheerders, red.) is namelijk 2200 watt en dat is meteen de maximum stroomcapaciteit in de tent.' Lisette was enorm blij met de hulp van de gastvrije beheerders. ,,’s Nachts hoefde ik de tent niet uit. Erg fijn!”, aldus Lisette.

,,Het paste simpelweg niet meer"

Hoewel de jonge ouders zelf ook een caravan hebben, namen ze deze niet mee naar De Molenhof. ,,Het paste simpelweg niet meer”, legt moeder Lisette uit. ,,We hebben wel een voortent, maar daar zitten geen cabines in. Daarnaast zijn we nu ook met z’n vijven en hebben we door de kids flink wat bagage mee”, zegt ze met een lach terwijl ze naar de kleine aanhanger wijst die achter hun auto hangt. ,,Normaal gesproken namen we onze fietsen ook altijd mee, maar daar was nu geen ruimte meer voor. Misschien volgend jaar!”

PlonsPlas

Tijdens het interview houden de jonge ouders hun kroost goed in de gaten. ,,Je ziet het, ze zijn erg beweeglijk!” De drie kinderen van Harro en Lisette leven zich heerlijk uit in het campingzwembad, de speeltuintjes en de PlonsPlas, waar ze lekker spetteren en kliederen met zand en water. ,,Ze ontmoeten veel andere kinderen op de speelplekken en maken snel vriendjes, daar hoeven we als ouders echt niets voor te doen."

Bruisend Oldenzaal

,,Onze dochters spelen vooral veel in het speeltuintje voor onze tent en die bij het toiletgebouw. Ze vinden het er erg leuk, dus ook wij zijn daar vaak te vinden.” Het gezin uit Nijeveen bracht ook een bezoekje aan Oldenzaal, op een kwartier rijden van De Molenhof. Deze bruisende stad staat bekend om haar 800 jaar oude St. Plechelmusbasiliek, Twentse gastvrijheid, sfeervolle winkelstraatjes en gezellige terrasjes. ,,In Oldenzaal hebben we boodschappen ingeslagen. Ook hebben we voor onze dochter een nieuwe fietsband gekocht, die was namelijk lek”, zegt Harro.

Net genoeg ruimte

,,Of we voldoende ruimte hebben? Eerlijk gezegd hadden we – na het bekijken van de site - onze tent iets ruimer voorgesteld, maar het lukt! Wij slapen met onze dochters in de tent, daar zijn aparte cabines en slapen onze meiden bij elkaar. Ons zoontje slaapt in de voortent. In onze bungalowtent hebben we net genoeg ruimte, al slaapt hij soms slecht door het licht. Hoe het koken gaat? Prima. Met het gaskomfoor maken we zo een potje klaar voor onze zoon.”

De Manderveense Aardbei

Ook een uitstapje naar pluktuin de ‘Manderveense Aardbei’ in het Twentse Manderveen staat op het programma. Hier plukken bezoekers hun eigen bramen, frambozen en rode bessen. ,,Onze kinderen zijn graag actief bezig en houden van fruit, echt iets voor hun! Maar eerst duiken we nog even het zwembad in!” aldus Lisette.

Camping de Molenhof spelen bij waterpomp

Leuke speelplekken

Harro en Lisette vonden hun camping op internet én hoorden via vrienden over de camping in Reutum. ,,Voor kinderen is er op de camping veel te doen, ze kunnen hier bijvoorbeeld lekker zwemmen en overal zijn er speelplekken”, zegt Lisette. Vader Harro vult aan: ,,We vinden het heel belangrijk dat onze kids het naar hun zin hebben. Als zij het leuk hebben, hebben wij het ook naar ons zin!”

Voorbeeld Bungalowtent Blue etend gezin

Ingerichte tent

De jonge ouders kozen heel bewust voor een ingerichte tent. ,,Voor ons is een huurtent op dit moment echt het makkelijkste; als je aankomt staat de tent er immers al. Je hoeft niets meer op te zetten, ideaal met kleine kinderen.” Ze bivakkeerden dit jaar in een Bungalowtent Blue, uitgerust met bedden, tafels, stoelen, gaskomfoor en een koelkast met vriesvak.

Camping de Molenhof vanuit lucht

Camping De Molenhof

Een levendige 5-sterrencamping in het hart van Twente

Gezin met kinderen - sfeer

Top 10: Op vakantie met jonge kinderen

Wij helpen u op weg met deze top 10, speciaal voor als u op vakantie gaat met jonge kinderen.