VakantieVerhaal: Heerlijk sporten in de Alpen

Eind mei vertrok vakantiegaste Yvonne Rosenkamp naar de Oostenrijkse Alpen, waar ze op camping Woferlgut een fijne sportvakantie doorbracht. ,,Onze jongste dochter Maike wilde graag met ons mee. Ze doet net als mijn man en ik niets liever dan sporten, ook op reis”, vertelt Yvonne met een lach.

woferlgut kind bij bloemen
Crossfit ruimte (betaald) camping Woferlgut
Camping Woferlgut - Oostenrijk

Plezier in de bergen

Tijdens de vakantie trainde de sportieve familie uit Raalte er flink op los. Zo fietste Yvonne's man een route langs de Zeller See, terwijl Yvonne en dochter Maike hun hardloopschoenen aantrokken voor een pittige trainingsronde in de bergen. ,,We keken uit op de ruige bergtoppen, een prachtig gezicht!"

,,De sportschool was bíjna leeg!"

Voor hun fitness-sessies gingen ze naar de luxe ‘Badewellt', een groot zwem- en sportcomplex met een indoorsportbad, sauna, buitenbad, whirlpool en een professionele fitnessruimte. ,,De prijzen liggen redelijk hoog. Maar we hadden geluk: in onze week waren er weinig gasten op de camping, de sportschool was bíjna leeg! Helaas hadden we wel wat pech met het weer, maar ondanks alles kijken we met een glimlach op onze vakantie terug.”

Glamping

Dit jaar bracht het gezin de vakantie door in de Stacaravan Lime, een luxe stacaravan uitgerust met bedden, een badkamer, veranda en een keuken. ,,Via Rent-a-Tent hebben we al eerder overnacht in een Lime. Daardoor wisten we min of meer wat ons te wachten stond. Helaas was ons chalet verouderd en vielen de matrassen van de bedden tegen. Weliswaar betaal je niet de hoofdprijs, maar voor een gemiddelde prijs mag je best kwaliteit verwachten.” De Raaltese is tevreden over de sanitaire voorzieningen. ,,Het toiletgebouw is verwarmd, er zijn ruime douches en ook aparte ruimtes met spiegels waar je ongestoord kan tutten, erg fijn!”

Bloeiende alpenweiden

Naast de imposante bergen en prachtige meren was Yvonne vooral onder de indruk van de groene speelweide. ,,Woferlgut heeft een grote weide met speeltoestellen, waar allerlei soorten bloemen staan. Erg mooi om te zien en vooral leuk voor gezinnen met kinderen: kleintjes kunnen daar heerlijk op de speeltoestellen spelen. Je kan ook heerlijk zwemmen in het nabijgelegen meer.” Hoewel de familie een glimp van de Großglockner (hoogste berg van Oostenrijk, red.) probeerde op te vangen, was de bergpas door zware sneeuwval gesloten.

Krimmler watervallen

In plaats daarvan brachten ze een bezoek aan de Krimmler watervallen in Hohe Tauern. ,,Een schitterend gezicht: je staat op een enorme hoogte en ziet het water met een enorme vaart naar beneden vallen. We hebben ook gewandeld in Nationaal Park Hohe Tauern en het dorpje Zell am See gezien, daar viel niet bijzonder veel te beleven. Voor uitjes kan je overigens het beste een Salzburgercard aanschaffen, daarmee ben je stukken goedkoper uit”, geeft Yvonne als tip mee.

Luxe 'sportcamping'

Volgens is Yvonne is Camping Woferlgut vooral geliefd onder Engelsen en Nederlanders. ,,Woferlgut heeft een midgetgolfbaan en een leuk indoor speelparadijs, ook worden er door de camping allerlei fiets- en wandeltochten georganiseerd. Als je minder van luxe houdt, is Woferlgut minder geschikt”, licht ze toe. ,,Ondanks het slechte weer hebben we heerlijk gesport, leuke dingen gedaan en zijn we ook uit eten geweest. Kortom; we hebben ons prima vermaakt”, aldus Yvonne.

luchtopname nieuw zwembad Woferlgut

Camping Woferlgut

Een levendige gezinscamping in de Alpen? Sportcamping Woferlgut is jaren éen van de meest toonaangevende campings van Oostenrijk.

Hallstatt in Oostenrijk

Campingvakanties Oostenrijk

Reserveer een ingerichte bungalowtent of stacaravan in Oostenrijk, een veelzijdig vakantieland met cultureel erfgoed en schitterend natuurschoon.