De leukste plekken om te fietsen en wandelen in de Vendée

Lekker fietsen tijdens uw vakantie? Bezoek dan de Vendée. Verken al fietsend of wandelend één van de prachtige natuurgebieden of breng een bezoek aan één van de culturele en historische plaatsjes waar verschillende fiets- en wandelroutes zijn aangelegd. De Vendée biedt alles voor een prachtige natuur, voor een ideale fiets- en wandelvakantie!

7-daagse wandelvakantie eifelsteig
fietsen buitenland
wandelen Garenne

Eiland Noirmoutier

Op ca. 30 minuten rijden vanaf camping Les Amiaux vindt u het prachtige eiland Noirmoutier. Het eiland is vlak, waardoor u zich gemakkelijk per fiets of wandelend over het eiland kunt bewegen. Daarnaast zijn er veel fietspaden aangelegd voor de ideale fietsvakantie. De aanrader van Rent-a-Tent? Geniet van een heerlijke fietstocht of wandeling langs de kustlijn van de Vendée!

Wandelen en fietsen in Marais Poitevin

Vanaf camping L'Océano d'Or is het ca. 1 uur en 15 minuten rijden naar het natuurpark Marais Poitevin. In het natuurpark vindt u kris kras aangelegde kanalen die omringd zijn door struiken en groene bomen, het natuurpark Marais Poitevin wordt dan ook het groene Venetië genoemd. Het is de ideale regio om heerlijk te fietsen en te wandelen in een prachtige natuurrijke omgeving!

het bos van Mervent-Vouvant

Camping L'Océano d'Or ligt daarnaast op ca. 30 minuten rijden naar het plaatsje Luçon. Vanaf Luçon kunt u heerlijk wandelen richting Fontenay Le Comte door het bos van Mervent-Vouvant. Het bos is prachtig natuurlijk erfgoed, waar u steile hellingen, beken, rivieren, valleien, meren en oude eiken kunt zien. Bezoek tijdens uw wandeling de oude watermolen, het mijnwerkersdorpje Faymoreau, het middeleeuwse erfgoed bij Vouvant en nog veel meer! Kortom de ideale plek voor een wandeling in de Vendée!

Franse westkust

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.