De leukste plekken om te fietsen en wandelen in de Vendée

Er zijn vele plekken waar u kunt fietsen en wandelen in de Vendée. U kunt fietsen of wandelen in één van de prachtige natuurgebieden of in één van de culturele en historische plaatsjes waar diverse fiets- en wandelroutes zijn aangelegd. De Vendée biedt u een prachtige natuur, voor een ideale fiets- en wandelvakantie!

7-daagse wandelvakantie eifelsteig
fietsen buitenland
wandelen Garenne

Eiland Noirmoutier

Op ca. 30 minuten rijden vanaf camping l'Amiaux bevindt u zich op het prachtige eiland Noirmoutier. Het eiland is vlak, waardoor u zich gemakkelijk per fiets of wandelend over het eiland kunt bewegen. Daarnaast zijn er veel fietspaden aangelegd voor een ideale fietsvakantie. Een aanrader is om langs de prachtige kustlijn te fietsen en wandelen in de Vendée.

Wandelen en fietsen in Marais Poitevin

Op ca. 1 uur en 20 minuten rijden vanaf camping L'Océano d'Or ligt het natuurpark Marais Poitevin. Het natuurpark heeft kris kras aangelegde kanalen door het park lopen die omringd zijn door groen gras en groene bomen, mede hierdoor wordt natuurpark Marais Poitevin het groene Venetië genoemd. Het park is ideaal om heerlijk te fietsen en wandelen in de prachtige natuur die het gebied u te bieden heeft.

het bos van Mervent-Vouvant

Camping L'Océano d'Or ligt ook maar op ca. 35 minuten rijden naar het plaatsje Luçon. Vanaf hier kunt u heerlijk wandelen tussen Luçon en Fontenay Le Comte in het bos van Mervent-Vouvant. Het bos is een mooi natuurlijk erfgoed, waar u steile hellingen, beken, rivieren, valleien, meren en prachtige oud eiken kunt zien. Tijdens uw wandeling kunt u langs een oude watermolen, het mijnwerkersdorpje Faymoreau, het middeleeuwse erfgoed bij Vouvant en nog veel meer. Al met al een ideale plek voor een wandeling in de Vendée!

Coulisselandschap van de Vendée

Binnen ongeveer een uur rijden vanaf camping Yelloh! Village Château la Forêt bevindt u zich in het coulisselandschap van de Vendée. Tijdens een fietstocht kunt u genieten van het mooie landschap met diverse bossen, meren, dorpen en erfgoedmonumenten. U zou zelfs vanaf deze fietsroute een bezoekje kunnen brengen aan themapark Le Puy du Fou!

Franse westkust

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.