Natuurgebieden in de Vendée

Er zijn een aantal mooie natuurgebieden in de Vendée te bewonderen. Met heuvelachtige landschappen, duinen, bossen, rotskusten, rivieren en moerassen heeft de Vendée u zeer veel diversiteit in prachtige natuur te bieden. Bovendien zijn er ook tal van natuurparken in de Vendée te vinden. Indien u een natuurliefhebber bent, kunt u hier heerlijke genieten van al het moois dat de natuur in de Vendée u te bieden heeft!

vogel in natuur vendee
Marais Poitevin in de Vendée
in_het_bos

Het estuarium van Le Payré

In slechts (ca.) 15 minuten rijden vanaf camping L'Océano d'Or bevindt u zich in een leuk stukje bewaard gebleven natuurgebied in de Vendée, bij het estuarium van Le Payré. Een estuarium is een verbrede, veelal trechtervormige monding van een rivier. Deze trechtervormige monding wordt beschermd door de kliffen van Le Payré en de duin van Le Veillon, waardoor de prachtige flora en fauna van dit gebied behouden is gebleven. U kunt hierdoor heerlijk wandelen in het prachtige landschap.

Regionaal Natuurpark van Brière

Regionaal Natuurpark van Brière is met ongeveer 50.000 hectare het tweede moeras van Frankrijk. Het park heeft één van de rijkste flora en fauna van Europa. Er leven in het gebied veel watervogels tussen het riet aan het water. U kunt een fiets, kajak of zelfs een paard huren om kennis te maken met het gebied. Het natuurpark ligt op ongeveer 45 minuten rijden van camping les Écureuils.

Het eilandje Île d’Yeu

Île d’Yeu is een prachtig eiland met een mooi natuurgebied in de Vendée, waar een deel van de kustlijn beschermd wordt tegen nieuwbouw. Hierdoor is de natuur van het eiland nog veelal ongerept, met veel rotsen en kliffen. Op het eiland vindt u een groene natuur met diverse landschappen, duinen en moerassen. Île d’Yeu is een prachtig eiland om heerlijk te fietsen of te wandelen! Om op het eiland te komen zult u vanaf camping l'Amiaux ca. 20 minuten moeten rijden, waarna u de veerboot moet nemen naar het eiland (veerboot duurt ca. 1 uur en 20 minuten naar het eiland).

Natuurpark Marais Poitevin

Op ca. 1 uur en 20 minuten rijden vanaf camping L'Océano d'Or ligt het natuurpark Marais Poitevin. Het natuurpark in de Vendée heeft kriskras aangelegde kanalen door het park lopen die omringd zijn door groen gras en bomen, mede hierdoor wordt natuurpark Marais Poitevin het groene Venetië genoemd. Het natuurpark is volledig gewaad in verschillende tinten van de kleur groen, wat prachtige beelden oplevert. U kunt hier prima fietsen of wandelen op de aangelegde routes, maar raden wij het u aan om het gebied per de boot te verkennen. U kunt een boot met en zonder gids huren, indien u een boot met gids huurt, dan zal de gids u alles vertellen over het natuurpark. Indien u een liefhebber van een groene omgeving bent, dan moet u hier zeker geweest zijn!

Franse westkust

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boekpagina.