Natuurgebieden in de Vendée

Er zijn een aantal prachtige natuurgebieden in de Vendée te bewonderen. Van heuvelachtige landschappen en bossen tot rotskusten, duinen, rivieren en moerassen , de Vendée heeft u zeer veel diversiteit in prachtige natuur te bieden! Daarnaast zijn er ook tal van natuurparken in de Vendée te vinden. Bent u een natuurliefhebber? Dan kunt u in de Vendée heerlijk genieten van een kampeervakantie en al het moois dat de natuur in de Vendée te bieden heeft!

in_het_bos
Marais Poitevin in de Vendée
vogel in natuur vendee

Het estuarium van Le Payré

Met slechts (ca.) 15 minuten rijden vanaf camping L'Océano d'Or en op 40 km van camping Domaine de Beaulieu bevindt zich in één van de prachtige stukken natuurgebied van de Vendée, namelijk het estuarium van Le Payré. Wat is een estuarium? Een estuarium is een verbrede, veelal trechtervormige monding van een rivier. Deze trechtervormige monding wordt beschermd door de kliffen van Le Payré en de duin van Le Veillon, waardoor de prachtige flora en fauna van dit gebied behouden is gebleven. U kunt hierdoor heerlijk wandelen in het prachtige landschap.

Regionaal Natuurpark van Brière

Regionaal Natuurpark van Brière is met ongeveer 50.000 hectare één van de grootste moerassen van Frankrijk. Het park beschikt over de rijkste flora en fauna van Europa. Er leven in het gebied veel watervogels tussen het riet aan het water. Verken de regio per fiets, kajak of zelfs per paard! Het natuurpark ligt op ongeveer 45 minuten rijden van camping Les Écureuils.

Het eilandje Île d’Yeu

Île d’Yeu is een adembenemend eiland met een prachtig natuurgebied in de Vendée, waar een deel van de kustlijn beschermd wordt tegen nieuwbouw. Hierdoor is de natuur van het eiland nog veelal ongerept, met veel rotsen en kliffen. Op het eiland vindt u een groene regio vol met diverse landschappen, duinen en moerassen. Île d’Yeu is een prachtig eiland om heerlijk te fietsen of te wandelen! Om op het eiland te komen zult u vanaf camping Les Amiaux ca. 20 minuten moeten rijden, waarna u de veerboot moet nemen naar het eiland (veerboot duurt ca. 1 uur en 20 minuten naar het eiland).

Natuurpark Marais Poitevin

Op ca. 1 uur en 15 minuten rijden vanaf camping L'Océano d'Or vindt u natuurpark Marais Poitevin. Dit natuurpark in de Vendée beschikt over kanalen die kriskras door het park lopen en omringd zijn door veel groen en bomen, mede hierdoor wordt natuurpark Marais Poitevin het groene Venetië genoemd. Het natuurpark is gewaad in verschillende tinten groen, wat prachtige beelden oplevert! U kunt hier heerlijk fietsen of wandelen op de aangelegde routes, maar wij raden u aan om het gebied per de boot te verkennen!

Wanneer u de regio per boot verkend dan heeft u de mogelijkheid om ook een gids te huren, die u alles zal vertellen over het natuurpark. Liefhebber van een prachtige groene omgeving? Dan moet u hier zeker geweest zijn!

Franse westkust

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boekpagina.