De leukste stranden in de Vendée

In de Vendee zijn ruim voldoende stranden te vinden, waar u heerlijk kunt genieten met het gehele gezin. Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden op gebied van watersportactiviteiten. Onderstaand heeft Rent-a-Tent een selectie gemaakt van de leukste stranden in de Vendée! Geniet van een heerlijke strandvakantie in Frankrijk!

Strand bij Camping le Vieux Port
Gezin op het strand
Strand Center Parcs Le Lac d'Ailette

La Grande Plage, Saint Gilles Croix de Vie

Bij het plaatsje Saint Gilles Croix de Vie, ligt het leuke strand 'La Grande Plage'. Het is een lang strand met ruim voldoende plek om rustig te kunnen genieten. Voor watersporters zijn er op dit strand in de Vendée ook ruim voldoende mogelijkheden. Het strand ligt aan de boulevard van het plaatsje, dus kunt u na een dagje strand heerlijk over de boulevard wandelen waar u vele terrassen, cafés en restaurants kunt vinden. Vanaf camping Domaine de Beaulieu bent u met 10 minuten rijden bij la Grande Plage in Saint Gilles Croix de Vie.

Les Sables-d'Olonne

Les Sables-d'Olonne is de toeristische hoofdstad aan de kust in de Vendée en heeft een prachtig breed zandstrand. Het strand bestaat uit fijn wit zand. Het strand is zeer levendig in de zomer, zo zijn er diverse strandtentjes, bars en een aantal kinderclubs aanwezig op het strand. Daarnaast vindt u hier een boulevard met veel winkeltjes, terrassen, ijssalons en restaurants. Het ligt op ongeveer een halfuurtje rijden vanaf camping L'Océano d'Or en camping Domaine de Beaulieu en is zeker een bezoekje waard.

Fromentine

Op slechts ca. 15 minuten rijden vanaf camping Les Amiaux Ligt het strand van Fromentine. De perfecte locatie voor een heerlijke wandeling langs de kustlijn en de boulevard, daarnaast ligt het tegen het dorpje aan waar u ook nog lekker kunt wandelen. Daarnaast vindt u bij dit strand in de Vendée twee oorlogsboten uit WOII, die tijdens eb deels zichtbaar zijn. Verder kunt u per boot het eiland 'Île d'Yeu' bezoeken.

Barbatre

Op het eiland Noirmoutier ligt het strand van Barbatre, dit strand is 7 km lang en zelfs in het hoogseizoen redelijk rustig, perfect om heerlijk tot rust te komen. Daarnaast is er een zeilschool aanwezig en kunt u er garnalenvissen. Ook staan er mosselpannen in het water, die met eb naar boven komen wat een leuk beeld oplevert. Met ca. 20 minuten rijden vanaf camping Les Amiaux bevindt u zich al op het strand!

Franse westkust

Meer over de Vendée

Meer weten over de Vendée? Bekijk dan de speciale Vendée pagina van Rent-a-Tent!

Haven van Sables d Olonne

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan de Zoek & Boek pagina van Rent-a-Tent!

Gast van de Maand september familie Bolink

Gast van de Maand september

Vakantiegasten Ruben, Sandra en hun kinderen Eva (12), Noah (12), Nathan (6) en Benjamin (6) filmden hun vakantie op camping Les Écureuils met een drone. ,,We wilden onze vakantie op een leuke manier op film vastleggen, dus lieten we de drone boven onze hoofden zweven!"