Strand in de buurt van Le Loyada

De leukste stranden in de Vendée

Er zijn ruim voldoende leuke stranden in de Vendee te vinden, waar u heerlijk kunt genieten met het gehele gezin. Daarnaast zijn er ruim voldoende mogelijkheden op gebied van watersportactiviteiten. Op deze pagina hebben wij een aantal van de leukste stranden in de Vendée op een rij gezet.

Strand Center Parcs Le Lac d'Ailette
Strand bij Camping le Vieux Port
Gezin op het strand

La Grande Plage, Saint Gilles Croix de Vie

Bij het plaatsje Saint Gilles Croix de Vie, ligt het leuke strand 'La Grande Plage'. Het is een lang strand met ruim voldoende plek om rustig te kunnen genieten. Voor watersporters zijn er op dit strand in de Vendée ook ruim voldoende mogelijkheden. Het strand ligt aan de boulevard van het plaatsje, dus kunt u na een dagje strand heerlijk over de boulevard wandelen waar u vele terrassen, cafés en restaurants kunt vinden. La Grande Plage ligt op ca. 15 km van camping Le Pin Parasol.

Les Sables-d'Olonne

Les Sables-d'Olonne is de toeristische hoofdstad aan de kust in de Vendée en heeft een prachtig breed zandstrand. Het strand bestaat uit fijn wit zand. Het strand is zeer levendig in de zomer, zo zijn er diverse strandtentjes, bars en een aantal kinderclubs aanwezig op het strand. Daarnaast vindt u hier een boulevard met veel winkeltjes, terrassen, ijssalons en restaurants. Het strand ligt op ongeveer een halfuurtje rijden vanaf camping L'Océano d'Or en is zeker een bezoekje waard.

Fromentine

Op slechts (ca.) 15 minuten rijden vanaf camping l'Amiaux Ligt het strand van Fromentine. Dit strand is perfect om heerlijk te wandelen langs de vloedlijn en de boulevard, daarbij ligt het tegen het dorpje aan waarin u ook nog een wandeling kunt maken. Op dit strand in de Vendée liggen twee oorlogsboten uit WOII (in het water), die tijdens eb deels te zien zijn. Daarnaast kunt u naast het strand met de boot naar het eiland 'Île d'Yeu'.

Barbatre

Op het eiland Noirmoutier ligt het strand van Barbatre, dit strand is 7 km lang en zelfs in het hoogseizoen redelijk rustig. Om heerlijk tot rust te komen kunt u genieten op dit strand in de Vendée. Daarnaast is er een zeilschool aanwezig en kunt u er garnalenvissen. Er staan ook mosselpannen in het water, die met eb naar boven komen wat een leuk beeld oplevert. binnen ongeveer 20 minuten rijden vanaf camping l'Amiaux bevindt u zich op het strand.

brug bij Sables d Olonne

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.