De leukste stranden in de Vendée

Er zijn ruim voldoende leuke stranden in de Vendee te vinden, waar u heerlijk kunt genieten met het gehele gezin. Daarnaast zijn er ruim voldoende mogelijkheden op gebied van watersportactiviteiten. Op deze pagina hebben wij een aantal van de leukste stranden in de Vendée op een rij gezet.

Strand bij Camping le Vieux Port
Gezin op het strand
Strand Center Parcs Le Lac d'Ailette

La Grande Plage, Saint Gilles Croix de Vie

Bij het plaatsje Saint Gilles Croix de Vie, ligt het leuke strand 'La Grande Plage'. Het is een lang strand met ruim voldoende plek om rustig te kunnen genieten. Voor watersporters zijn er op dit strand in de Vendée ook ruim voldoende mogelijkheden. Het strand ligt aan de boulevard van het plaatsje, dus kunt u na een dagje strand heerlijk over de boulevard wandelen waar u vele terrassen, cafés en restaurants kunt vinden. La Grande Plage ligt op ca. 15 km van camping Camping Yelloh! Village Château la Forêt.

Les Sables-d'Olonne

Les Sables-d'Olonne is de toeristische hoofdstad aan de kust in de Vendée en heeft een prachtig breed zandstrand. Het strand bestaat uit fijn wit zand. Het strand is zeer levendig in de zomer, zo zijn er diverse strandtentjes, bars en een aantal kinderclubs aanwezig op het strand. Daarnaast vindt u hier een boulevard met veel winkeltjes, terrassen, ijssalons en restaurants. Het strand ligt op ongeveer een halfuurtje rijden vanaf camping L'Océano d'Or en is zeker een bezoekje waard.

Fromentine

Op slechts ca. 15 minuten rijden vanaf camping l'Amiaux Ligt het strand van Fromentine. Dit strand is perfect om heerlijk te wandelen langs de vloedlijn en de boulevard, daarbij ligt het tegen het dorpje aan waarin u ook nog een wandeling kunt maken. Op dit strand in de Vendée liggen twee oorlogsboten uit WOII (in het water), die tijdens eb deels te zien zijn. Daarnaast kunt u naast het strand met de boot naar het eiland 'Île d'Yeu'.

Barbatre

Op het eiland Noirmoutier ligt het strand van Barbatre, dit strand is 7 km lang en zelfs in het hoogseizoen redelijk rustig. Om heerlijk tot rust te komen kunt u genieten op dit strand in de Vendée. Daarnaast is er een zeilschool aanwezig en kunt u er garnalenvissen. Er staan ook mosselpannen in het water, die met eb naar boven komen wat een leuk beeld oplevert. Binnen ongeveer 20 minuten rijden vanaf camping l'Amiaux bevindt u zich op het strand.

Franse westkust

Meer over de Vendée

Wilt u meer weten over de regio rondom de Vendée? Bekijk dan onze speciale Vendée pagina.

Haven van Sables d Olonne

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek pagina.

Gast van de Maand september familie Bolink

Gast van de Maand september

Vakantiegasten Ruben, Sandra en hun kinderen Eva (12), Noah (12), Nathan (6) en Benjamin (6) filmden hun vakantie op camping Les Écureuils met een drone. ,,We wilden onze vakantie op een leuke manier op film vastleggen, dus lieten we de drone boven onze hoofden zweven!"