Gast van de Maand juli

Kamperen in het zonnige zuiden, vlakbij de zee? Half juni waaiden Peter, Leonie, Morris (2) en Fedde (0) heerlijk uit aan de Zeeuwse kust! ,,Je ziet ineens hoe mooi ons land eigenlijk is. Zeeland heeft het allemaal: mooie zandstranden en duinen, maar ook bossen, weilanden en polders!" aldus vakantiegast Peter.

Gast van de Maand camping de Pekelinge Peter
Omgeving camping de Pekelinge foto van Gast v
waterspeeltuin camping de Pekelinge

Uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Vakantiegast Peter genoot met zijn gezin van een zonovergoten vakantie aan de Zeeuwse kust. ,,Mijn vrouw Leonie en ik hadden ons dit voorjaar enorm verheugd op onze vakantie in Zuid-Europa, waar we bijna iedere zomer vakantie vieren. Totdat de grenzen ineens sloten door het coronavirus... Daarop onstond bij ons thuis het idee van vakantie in eigen land", vertelt de vader van twee.

Dichtbij huis op vakantie

Vanwege het coronavirus koos het gezin heel bewust voor een vakantie in eigen land. ,,We hebben deze zomer dichtbij huis vakantie gevierd, want we wilden er heel graag even tussenuit gaan met de kinderen en lekker uitwaaien aan zee!" Al surfend op internet viel hun oog op een camping in Oostkapelle, gelegen op het schiereiland Walcheren. ,,Deze camping ligt vlakbij de zee en zag er, door de mooie speeltuin, de vele speelplekken en de kinderboerderij, gezellig uit!"

,,In Zeeland is echt van alles te doen!''

,,Waarom we voor Zeeland kozen? Ten eerste zijn mijn vrouw Leonie en ik zijn echte strandliefhebbers en omdat we het zekere voor het onzekere wilden nemen, kozen we voor Zeeland. Daar ging ik vroeger met mijn vrienden naartoe en is vanuit onze woonplaats ongeveer drie uur rijden. Zo hadden we toch nog een beetje het gevoel dat we op vakantie waren!"

Op ontdekking

Tijdens de vakantie verkenden Peter, Leonie, Morris en Fedder op hun gemak het zonnige schiereiland Walcheren. Ze bezochten Domburg, een mooi stadje gelegen op vijf kilometer van hun camping. ,,Omdat onze jongste zoon Fedde op dat moment nog maar 6,5 maand oud was, gingen we er met de auto naartoe." Volgens Peter is Domburg een echte aanrader: ,,Het is een sfeervol kunstenaarsstadje, met een prachtig strand en een heel bijzondere vuurtoren. Die moet je met je eigen ogen gezien hebben! Vanaf het centrum loop je trouwens zo naar de zee toe, binnen vijf minuten sta je al met je tenen in het zand! Al met al hebben we er heerlijk rondgestruind!"

Strandjutten

Peter en zijn gezin hebben een leuke tip voor vakantie in eigen land: het maken van wandelingen over het strand. Zijn 2-jarige zoon Morris loopt graag mee: ,,Morris vindt het heel leuk, hij is gek op strandjutten. Tijdens één van onze strandwandelingen hebben we goed gespeurd naar bijzondere voorwerpen, want overal op het strand zie je aangespoelde spullen liggen... Het is voor hem eigenlijk een soort speurtocht!"

Afhaalservice

,,Tijdens onze vakantie wilden we vooral genieten. Van het mooie weer, leuke uitstapjes én van lekker eten. We wilden niet al te veel tijd besteden aan het koken en daarom hebben we zelfs een paar pizza's laten bezorgen!" Hun bestelde pizza's werden door een 'koerier' van de brasserie bij de tent bezorgd. ,,Dat was een heel grappig moment, omdat we onze afhaalmaaltijd echt bíj de tent in ontvangst konden nemen. We hebben overigens heerlijk gesmuld van de pizza's!" vertelt Peter met een lach.

Privésanitair

Over het verblijf in de Grand Lodgetent II zegt hij: ,,Alles stond klaar. We hoefden vrijwel niets meer te doen, behalve het uitpakken van onze tassen. Omdat we vóór 15 juni op de camping waren, kwamen we min of meer vanzelf uit bij een tent met privésanitair. We waren heel blij met de tent, want we hadden volop ruimte en we beschikten over onze eigen douche, badkamer en een toilet. Dat was een fijne bijkomstigheid.... Voor het douchen, wassen en de toiletbezoeken hoefden we niet eens de deur uit!"

Allereerste vakantie

Nederland heeft hun harten gestolen als vakantieland. ,,Voor ons was het een bijzondere vakantie, want we waren voor het eerst op vakantie met onze zoon Fedde. Dat ging prima! Eén voordeel: we zaten tijdens deze vakantie in een 'kleine bubbel', waardoor we veel meer van de omgeving zagen", aldus Peter. Misschien dat we volgend jaar weer lekker naar het buitenland gaan, al is ons eigen land ook ontzettend mooi! We gaan zeker nog een keer het strand van Zuid-Holland en Noord-Holland toe... " aldus Peter.

Natuurlijk moet je, vooral in Nederland, geluk hebben met het weer... Maar voor een leuke vakantie hoef je echt niet altijd ver van huis te gaan; Zeeland is het ontdekken waard!"

Vakantie Zeeland Pinksteren

Afwisselend landschap

,, Het Zeeuwse landschap is heel afwisselend. Je ziet er mooie zandstranden en duinen, maar ook bossen, polders en weilanden waar je geweldig kunt wandelen en fietsen. Aan de westkust van Walcheren vind je daarnaast allerlei gezellige badplaatsen, zoals Domburg, Oostkapelle en Westkapelle. In Zeeland is echt van alles te doen!", aldus de jonge vader.

Zeeland

Uitjes in Zeeland

De Zeeuwse kust biedt tal van mogelijkheden voor een geweldige vakantie aan zee. Banjer langs de vloedlijn, maak een mooie strandwandeling en fiets langs prachtige historische stadjes en dorpen als Domburg, Veere en Middelburg. In Zeeland valt altijd iets te beleven!

Waterspeeltuin overview camping La Sirene

Last Minutes

Reserveer nog snel een last minute campingvakantie bij Rent-a-Tent. Voor vertrek binnen 3 weken heeft u bij Rent-a-Tent een ruimte keuze uit bungalowtenten, safari- en lodgetenten en luxe stacaravans.

Val de bonnal dieren

Dieren spotten

Altijd al een zeehond willen spotten? Ga mee met de ScheldeSafari vanaf Jachthaven ‘De Val’ Hoedekenskerke te Baarland, om zeehonden van dichtbij in het wild te bewonderen en over de prachtige Zeeuwse Westerschelde te varen. Of ga met uw (klein)kinderen naar De Klepperhoeve, een kleine kinderboerderij met een leuke speeltuin.

fietsen langs de gracht in Amsterdam

Campingvakanties Nederland

Geniet in Nederland volop van de lange kustlijn, kleine en grote wateren, natuurgebieden, pittoreske dorpjes en cultuursteden. Rent-a-Tent heeft voor u een aantal leuke kindvriendelijke campings in Nederland geselecteerd. Bekijk alle familiecampings!