De leukste plekken om te fietsen en wandelen in Istrië

Het schiereiland Istrië heeft een prachtige ongerepte natuur met vele landschappen, u kunt hier heerlijk fietsen en wandelen in Istrië. U kunt een fietstocht afleggen langs de Adriatische kust, wandelen in de historisch oude dorpjes of één van de geweldige natuurgebieden opzoeken voor een leuke wandel- of fietstocht in Istrië.

Fietsen in Kroatië
echtpaar fietsen en wandelen istrië
fietsvakantie istrie

Parenzana spoorlijn

De Parenzana spoorlijn diende vroeger als verbinding tussen Porec en Triëste. De spoorweg werd in 1935 gesloten, maar is weer geopend voor fietsers en wandelaars en is één van de mooiste plekken om te fietsen en wandelen in Istrië. De spoorweg leidt u door het prachtige landschap van Istrië. Tijdens uw tocht komt u langs olijfvelden, wijngaarden en prachtige plekken die met de auto niet bereikbaar zijn. Tevens fietst u over mooie bruggen en door prachtige tunnels. Indien u deze tocht gaat maken vergeet dan tussendoor niet te genieten van de geweldige uitzichten die de tocht te bieden heeft. U kunt langs de spoorweg verschillende routes nemen, waardoor het voor elk niveau goed te doen is om een route af te leggen, zelfs voor kinderen zijn er geschikte routes. U bent vanaf camping Bijela Uvala binnen slechts 10 minuten in Porec, waar u van start kunt gaan op de Parenzana spoorlijnroute!

Kamenjak

Vanaf camping Bi Village is het ca. 25 km naar het schiereiland Kamenjak. Rond het schiereiland, deels op beschermd natuurgebied, loopt een gemarkeerd wandel- en fietspad. In het beschermde natuurgebied vindt u een landschap met een mooie flora en fauna. U vindt in de Kamenjak ongeveer 550 soorten planten, waaronder ongeveer 25 verschillende soorten orchideeën. De Kaap Kamenjak is een belangrijke regio voor trekvogels en vlinders. Indien u het pad langs de kust volgt (dit is een is wat zwaarder pad, maar zeker de moeite waard) kunt u fossiele schelpen en dinosaurus voetstappen bewonderen. Wanneer u tijdens uw wandeling of fietstocht in Istrië even rust wilt nemen, dan kunt u plaatsnemen bij de safari bar, onder het genot van een verkoelend drankje genieten van het uitzicht op zee.

Plitvice meren

In een ander artikel over de mooiste natuurgebieden hebben wij het al over de prachtige Plitvice meren gehad. Op toch zo'n 4 uur rijden vanaf de kust van Istrië bevinden zich de Plitvice meren, dit is een lange rit, maar u zult zeker beloond worden hiervoor. Indien u hier naartoe gaat is ons advies dan ook om daar te overnachten. U kunt hier genieten van de prachtige ongerepte natuur. Door een natuurlijk proces, wat duizenden jaren heeft geduurd, heeft het water van de Koranarivier dammen van travertijn (een soort kalksteen) gevormd. Deze dammen hebben er voor gezorgd dat er nu ongeveer 16 natuurlijke meren en wel 90 watervallen zijn. Het Nationaal Park Plitvice meren is de leefomgeving van beren, wolven en vele soorten vogels (140 soorten, waaronder erg zeldzame vogels). In dit nationaalpark zijn er ruim voldoende routes voor wandelaars en fietsers.

Fietsen rond de historische dorpjes en steden

Bij diverse plaatsjes kunt u heerlijk fietsen en wandelen in Istrië, zo kunt u bijvoorbeeld Porec en Vrsar genieten van verschillende leuke fietsroutes. Deze routes brengen u langs natuurlandschappen met bossen en moerassen, maar ook langs Romeinse dorpjes en leuke olijfgaarden. Voor een mooi uitzicht zit u op de fietsroutes bij deze dorpjes zeker goed! Vanaf camping Valkanela zit u dichtbij de fietsroute van Vrsar, maar daarnaast zijn er vele andere fietsroutes te vinden bij de campings aan de Adriatische kust.

VakantieVerhaal camping Polari strand

De hoogte klokkentoren van Istrië

Vakantiegast Yvonne van der Velde beklom in Rovinj de 61 meter hoge toren van Sint-Eufemia! Lees het VakantieVerhaal van de familie Van der Velde.

Rovinj - Kroatie

Meer over Istrië

Wilt u meer weten over de regio rondom Istrië? Bekijk dan onze speciale Istrië pagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.