Natuurgebieden in Istrië

Istrië kent tal van mooie plaatsen en locaties waar u kunt genieten van de natuur. Op zoek bent naar prachtige landschappen? Trek dan wat verder het binnenland in! Hier vindt u namelijk prachtige ongerepte natuurgebieden met geweldige meren en watervallen. Vanaf de campings aan de kust van Istrië is dit goed te doen en bovendien is het voor een dagje uit zeker de moeite waard!

wandeling kroatië
zwemmen in meer kroatie
watervallen kroatie

Brijuni Nationaal park

Met ca. 5 minuten vanaf camping Bi Village bevindt u zich in Fažana, waaruit u met de veerboot naar het eiland Brijuni kunt reizen. Op het eiland vindt u Nationaal Park Brijuni, een van de natuurgebieden in Istrië waar u ook een stukje historie kunt bewonderen. Hier kunt u echte dinosaurus voetstappen zien, een bezoekje brengen aan het safaripark, of aan het archeologische museum en nog veel meer. Heerlijk wandelen in het prachtige landschap is natuurlijk ook leuk om te doen met het gezin.

Bezoek een bergdorpje

In de natuurgebieden in Istrië zijn meerdere bergdorpjes te bezoeken, bijvoorbeeld het prachtige bergdorpje Motovun dat op ongeveer 30 km afstand van camping Lanterna gelegen is. Het dorpje is gelegen op een heuvel, waar u kunt genieten van het uitzicht op de bossen en wijngaarden. Onderaan de heuvel waar dit prachtige dorpje op ligt stroomt de rivier de Mirna. Als u de rivier oversteekt komt u in het bos van Motovun, waar truffels gevonden worden. Van een afstand geeft Motovun een middeleeuwse aanblik, dit aangezien de huizen onregelmatig verspreid liggen over de heuvel. Motovun is niet het enige bergdorpje waar u kunt genieten van een geweldig uitzicht, dit kan bijvoorbeeld ook in Zavrsje, Groznjan of Oprtajien.
Een leuk feitje over Motovun: het dorpje kan teruggevonden worden op het 10 kuna bankbiljet als plattegrond!

Baredine grotten

Onder begeleiding van een gids kunt u heerlijk verkoeling zoeken in de Baredine grotten. In de grotten zijn 4 zalen te bezichtigen, waar u mooie galerijen van abstracte en realistische sculpturen kunt vinden. In de onderste grot bevindt zich een groot ondergronds meer waar u diverse interessante dieren kunt zien, waaronder de "human fish" (de "human fish" is eigenlijk een salamander en heet officieel in het Nederlands olm. De "human fish" heeft zijn naam te danken aan de bleke kleur en lijkt hierdoor op menselijke huid). De Baredine grotten liggen op slechts (ca.) 10 km van camping Bijela Uvala. Al met al kunt hier genieten van een leuke en verkoelende ondergrondse wandeling met het hele gezin!

Plitvice meren

Op ca. 4 uur rijden vanaf de kust van Istrië bevinden zich de Plitvice meren, dit is een lange rit, maar u zult zeker beloond worden hiervoor. De Plitvice meren is zonder twijfel één van de mooiste natuurgebieden in Istrië haar omstreken. Tip: bezoek deze meren terwijl u doorrijdt naar een camping in Dalmatië. De Plitvice meren bevinden zich in het Nationaal Park Plitvice en u vindt hier een bosrijk gebied met maar liefst 16 prachtige natuurlijke meren en wel 90 watervallen. U kunt hier prachtig wandelen op één van de routes en een treinrit of boottocht behoort ook tot één van de opties. De Plivitce meren zijn zeker een bezoekje waard en vergeet hierbij niet uw fototoestel mee te nemen!

Rovinj - Kroatie

Meer over Istrië

Wilt u meer weten over de regio rondom Istrië? Bekijk dan onze speciale Istriëpagina.

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.