Historie en musea in Istrië

Gaat u op kampeervakantie naar Istrië dan mag een bezoek aan één van de prachtige musea niet uitblijven! In Istrië vindt u namelijk verschillende prachtige bezienswaardigheden! Het schiereiland heeft een zeer interessante geschiedenis, zo maakte het door de eeuwen heen onderdeel uit van zowel het Romeinse rijk als het Byzantijnse rijk, behoorde het tot Italië en was het een onderdeel van Joegoslavië. De invloeden hiervan zijn tot op de dag van vandaag nog kunt zien! Istrië beschikt namelijk nog steeds over veel Italiaanse invloeden. Dus trek erop uit en geniet tijdens uw vakantie in Istrië van historie en musea!

istrie museum
Pula amfitheater Kroatie
kerk in istrie

Amfitheater, Pula

Indien u tijdens uw vakantie historie en musea in Istrië wilt bewonderen, dan kunt u een bezoekje brengen aan het plaatsje Pula, daar is het amfitheater een niet te missen bezienswaardigheid. De grote buitenmuren van het theater zijn prachtig overeind gebleven, evenals enkele tunnels (waar diverse dieren en gladiatoren in werden vastgehouden). In de zomer vinden er concerten plaats in het theater en in de kelder kunt u een tentoonstelling over wijn en olijfolie uit het oude Istrië bijwonen. Pula ligt op slechts (ca.) 10 km van camping Bi Village

Historie op Brijuni eilanden

In het Nationaal Park Brijuni, kunt u tijdens een excursie genieten van een aantal archeologische vondsten uit het Romeinse rijk. Breng een bezoekje aan de ruïnes van een Romeinse villa en bezoek het archeologische museum in de Citadel en de kerk van St. Germania, waar u een tentoonstelling van muurschilderingen kunt bewonderen. Met ca. 30 minuten bent u vanaf camping Polari in het plaatsje Fažana, vanaf waar u de veerboot kunt nemen naar het eiland Brijuni.

Eufrasiusbasiliek, Porec

Vanaf camping Bijela Uvala is het ca. 5 km naar Porec. In Porec vindt u het bekendste culturele monument van de stad, de Eufrasiusbasiliek. De basiliek is in de zesde eeuw na Christus gebouwd en is vernoemd naar de Byzantijnse bisschop Eufrasius. Binnen in de Eufrasiusbasiliek vindt u kleurrijke mozaïeken in de apsis (een halfronde, of veelhoekige, nisvormige ruimte) van Jezus op de troon, zijn apostelen, de Heilige maagd Maria en geometrische decoraties in marmer. De bezienswaardigheid werd in 1997 geplaatst op de UNESCO werelderfgoedlijst. Gaat u tijdens uw vakantie naar Porec? Dan raad Rent-a-Tent het u zeer zeker aan om een bezoekje te brengen aan de Eufrasiusbasiliek!

St. Foska kerk, Vrsar

Binnen slechts (ca.) 5 minuten van camping Valkanela bent u in het plaatsje Vrsar. In Vrsar staat de St. Foska Kerk waar u een sacrale collectie kunst (kunst met een religieus onderwerp) kunt bewonderen. In de kerk vindt u schilderijen, sculpturen, en andere historische architectuur uit de 17de en 18de eeuw. De Benedictine schilderijen behoren tot de meest fascinerende Romeinse muurschilderingen in Kroatië. Zeker een bezoekje waard tijdens uw luxe campingvakantie in Kroatië.

Rovinj - Kroatie

Meer over Istrië

Meer weten over Istrië? Bekijk dan de speciale Istrië pagina van Rent-a-Tent.

VakantieVerhaal camping Polari strand

Afdalen in de grotten van Postonja

Vakantiegast Yvonne van der Velde was op doorreis naar Kroatië en ontdekte in Slovenië de wereldberoemde grotten van Postonja. Lees het VakantieVerhaal van de familie Van der Velde!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan de Zoek & Boek pagina van Rent-a-Tent.