Historie en musea in Istrië

Indien u op zoek bent naar historie en musea in Istrië, dan vindt u hier een aantal prachtige bezienswaardigheden. Het schiereiland heeft een interessante geschiedenis, waarbij het onderdeel uitmaakte van het Romeinse rijk en Byzantijnse rijk, waarvan u de invloeden tot op de dag van vandaag nog kunt zien. Ook vindt u in Istrië veel Italiaanse invloeden, dit mede door de ligging van Istrië. Wist u trouwens dat Istrië na de Eerste Wereldoorlog is toebedeeld aan Italië? Na de Tweede Wereldoorlog werd Istrië toebedeeld aan Joegoslavië tot aan 1956 toen het werd gevoegd bij de deelrepubliek Slovenië, waardoor Istrië verdeeld was over Kroatië en Slovenië.

istrie museum
Pula arena Kroatie
kerk in istrie

Amfitheater, Pula

Indien u tijdens uw vakantie historie en musea in Istrië wilt bewonderen, dan kunt u een bezoekje brengen aan het plaatsje Pula, indien u daar bent is het amfitheater een niet te missen bezienswaardigheid. De grote buitenmuren van het theater zijn prachtig overeind gebleven, evenals enkele tunnels (waar diverse dieren en gladiatoren in werden vastgehouden). In de zomer vinden er een aantal concerten plaats in het theater. In de kelder kunt u een tentoonstelling over wijn en olijfolie uit het oude Istrië bewonderen. Pula ligt op slechts (ca.) 10 km van camping Bi Village

Historie op Brijuni eilanden

In het Nationaal Park Brijuni, kunt u tijdens een excursie genieten van een aantal archeologische vondsten uit het Romeinse rijk. U kunt een bezoekje brengen aan de ruïnes van een Romeinse villa en een bezoek brengen aan het archeologische museum in de Citadel en de kerk van St. Germania, waar u een tentoonstelling van muurschilderingen kunt bewonderen. Met ca. 30 minuten bent u vanaf camping Vestar in het plaatsje Fažana, vanaf hier kunt u de veerboot nemen naar het eiland Brijuni.

Eufrasiusbasiliek, Porec

Vanaf camping Bijela Uvala is het slechts 5 km naar Porec. In Porec vindt u het bekendste culturele monument van de stad, de Eufrasiusbasiliek. De basiliek is in de zesde eeuw na Christus gebouwd en is vernoemd naar de Byzantijnse bisschop Eufrasius. Binnen in de Eufrasiusbasiliek vindt u kleurrijke mozaïeken in de apsis (een halfronde, of veelhoekige, nisvormige ruimte) van Jezus op de troon, zijn apostelen, de Heilige maagd Maria en geometrische decoraties in marmer. De bezienswaardigheid werd in 1997 geplaatst op de UNESCO werelderfgoedlijst. Indien u tijdens uw vakantie naar Porec gaat, dan raden wij het u zeer zeker aan om een bezoekje te brengen aan de Eufrasiusbasiliek!

St. Foska kerk, Vrsar

Binnen slechts (ca.) 5 minuten van camping Valkanela bent u in het plaatsje Vrsar. In Vrsar staat de St. Foska Kerk waar u een sacrale collectie kunst (kunst met een religieus onderwerp) kunt bewonderen. In de kerk vindt u schilderijen, sculpturen, en andere historische architectuur uit de 17de en 18de eeuw. De Benedictine schilderijen behoren tot de meest fascinerende Romeinse muurschilderingen in Kroatië. Dit is dus zeker een bezoek waard tijdens uw campingvakantie Kroatië.

Istrië

Meer over Istrië

Wilt u meer weten over de regio rondom Istrië? Bekijk dan onze speciale Istrië pagina.

VakantieVerhaal camping Polari strand

Afdalen in de grotten van Postonja

Vakantiegast Yvonne van der Velde was op doorreis naar Kroatië en ontdekte in Slovenië de wereldberoemde grotten van Postonja. Lees het VakantieVerhaal van de familie Van der Velde!

Kaart Europa

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan onze Zoek & Boek Pagina.