Vakantie Steiermark

Dit gedeelte van Oostenrijk, gelegen aan de grens van Slovenië, zal u met zijn ongerepte, lieflijke landschap en de gemoedelijke sfeer verrassen. Steiermark is door de ligging aan de zuidkant van de Alpen ook het zonnigste en warmste deel van Oostenrijk!

Grohag Grossglockner Oostenrijk
Ausseerland - Salzkammergut
Landschap - Oostenrijk
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen en wandelen in 't Groene Hart

Steiermark staat bekend als het 'Groene Hart van Oostenrijk:' imposante bergen, regionale delicatessen, fonkelende meren, imposante bergen en historische cultuur. Een ideaal gebied om naar hartenlust te fietsen, wandelen, skiën of te gaan langlaufen. Bovendien vindt u in Steiermark Kunsthaus Graz, Basiliek Mariazell, Stoomtrein Murtalbahn en de thuisbasis van de bekende Lippizaner paarden: de Lipizzanergestüt Piber.

'De boomgaard van Oostenrijk'

Genieten van eten - dat kunnen ze in Steiermark wel. En dat is niet zonder reden; het mediterrane zuiden van de deelstaat is namelijk heel vruchtbaar. In de ‘boomgaard van Oostenrijk’ gedijen o.a. wijndruiven, pompoenen en appels. En uit het noorden komen de ‘hoofdgerechten’, van rundvlees tot forel.

Het historische Graz

Graz, na Wenen de grootste stad van Oostenrijk, is met haar historische gebouwen een plaatje om te zien. Het is de belangrijkste stad van de regio en in de historische binnenstad valt er veel te zien en te beleven: van UNESCO-Werelderfgoed tot de Altstadt von Graz en van Schloss Eggenberg tot Island in the Mur.

De Schlossberg biedt een heel bijzonder uitzicht op Graz: op de weg omhoog ziet u het fascinerende oude centrum, een landschap van rode dakpannen. Eenmaal boven kunt u heel Graz overzien.