VakantieVerhaal: Heerlijk 'glamperen' op Polari

Na vijftien jaar keerde Deborah Longayroux terug naar camping Polari, waar ze een heerlijke glampingvakantie doorbracht in de Safaritent Almond. ,,Toen we onze kinderen over de camping vertelden, zeiden ze gelijk tegen ons: ,Is dat niet die camping met die kleine glijbaan in het midden van het zwembad?’ Ze wisten het nog precies!"

Deborah Longayroux camping Polari
Safaritent Almond camping Polari
Deborah Longayroux camping Polari VakantieVer

Touren
Half september gingen ze voor het eerst zonder hun kinderen op vakantie en maakte het sportieve stel in Kroatië een stedentrip naar Rovinj en Dubrovnik. ,,We verbleven al een aantal weken in hotels en grote steden en misten de rust, ruimte en de natuur. Kamperen in een tent op een camping, dat is voor ons pas echt het vakantiegevoel”, zo beschrijft ze.

Verborgen baai
,,Inmiddels zijn onze kinderen volwassen, maar zo’n vijftien jaar geleden gingen we met hen op vakantie naar camping Polari in Rovinj. Daar hebben we een geweldige tijd beleefd. Uit onze tijd met kinderen wisten we nog dat de camping aan zee lag, verborgen in een mooie baai. Verder waren we ook wel benieuwd naar de pittoreske stadjes op het platteland van Rovinj, want de grote steden hadden we ondertussen wel gezien!”

Herinneringen ophalen
Nog dezelfde avond besloten ze de Safaritent Almond te boeken. ,,We keken op Google en opeens popte Rent-a-Tent op ons scherm op. Veel accommodaties in de buurt van Rovinj zaten op dat moment al vol, dus we waren maar wat blij dat er nog een camping vrij was. Toen we onze kinderen over de camping vertelden, zeiden gelijk tegen ons: ,Is dat die camping waar die kleine glijbaan in het midden van het zwembad staat?’ Ze wisten het nog precies! Ondertussen is het zwembad behoorlijk opgeknapt en staat er een mooi peuterbad met nevelstralen en een groot sportbad. Er is ook een speciaal strand waar je zonder badkleding kan zwemmen”, vertelt Deborah.

Glamourous kamperen
Bij aankomst op de camping was het stel blij verrast. Ze zagen een luxe tent met een houten dakconstructie en een overdekt terras, de Safaritent Almond. ,,Onze tent beschikte over houten vlonders. Ideaal, want het landschap van Rovinj is vrij rotsachtig en zo zouden we ook geen natte voeten krijgen. Tot slot waren er hele mooie houten meubels, deze straalden echt klasse uit”, aldus Deborah, die het ‘glampinggevoel’ te pakken kreeg.

,,Of we volgend jaar voor een glampingtent met badkamer gaan? Daar zijn we nog niet over uit, maar de boekjes liggen er alweer!”

Croatian Food

Culinaire tips van Deborah

Deborah en haar man gingen tijdens de vakantie bijna elke avond uit eten. ,,Als liefhebbers van de Kroatische keuken wilden we van alles uitproberen en het leuke is: voor een diner met drankjes voor twee personen ben je slechts twintig tot dertig euro kwijt.” Ze probeerden gefrituurde inktvis (Calamares) en typisch Kroatische Pljeskavica, een grote gehaktschijf gevuld met kaas. Ze dronken er MischMasch bij. ,,De Fanta gaat dan bovenop de rode wijn”, legt ze uit.

baai in Kroatie

Vakantie Istrië

Kroatië is een vakantieland dat de laatste jaren steeds meer in opkomst is. Istrië is het meest toeristische gedeelte van Kroatië en het grootste schiereiland van de Adriatische Zee.

Pula amfitheater Kroatie

Ontdek de rijke historie van Istrië

Bezoek Umag, Pula met het Romeinse amfitheater en Poreç met de indrukwekkende Euphrasius-basiliek.