VakantieVerhaal: Een heerlijke strandvakantie aan het Zuidlaardermeer

Varen over het Zuidlaardermeer, in het zwembad plonsen én heerlijk relaxen bij beachclub Vifero: de familie Overbeek uit Markelo blikt terug op een heerlijk kampeerweekend in Groningen.

Camping Meerwijck (Ilse Overbeek)
Groningen fietsen
Groningen bij nacht

Gratis kampeervakantie
Het gezin van vier won - via de Stokkumse Hap & Trap - een gratis kampeerweekend. Tijdens Pinksteren reed de familie uit Markelo met de auto naar Camping Meerwijck, om daar in het Groningse Kropswolde een heerlijk kampeerweekend door te brengen. ,,We waren erg benieuwd, vooral omdat we nog nooit eerder gekampeerd hadden op deze camping. Of we zelf echte kampeerders zijn? Natuurlijk hebben we wel eerder in een tent overnacht, maar we kiezen soms ook wel eens voor een vakantiehuisje. Bij ons wisselt het elk jaar!”, vertelt moeder Ilse Overbeek.

,,Telkens viel er wel weer wat te spelen"
Man Richard en zoons Rens en Boet van negen en zes gingen mee. ,,Onze kinderen waren erg snel gewend! En zodra de rits van de tent openging, viel er wel weer wat te spelen: bij de speelplekken kwamen ze snel in contact met andere kinderen.” Ilse is vooral enthousiast over het Drentse landschap. ,,Camping Meerwijck ligt op slechts een paar kilometer van de Drentse ‘grens’, vlakbij het dorp Zuidlaren. Daar is het landschap echt geweldig: er zijn mooie heidevelden en bossen en leuke historische dorpen, typisch Drents! Het Groningse landschap is wel wat vlakker en uitgestrekter. Daar ben ik persoonlijk iets minder van gecharmeerd, ook omdat daar iets minder te beleven is”, legt de Markelose uit.

Luidruchtige feestgangers
De tent voldeed ruimschoots aan alle verwachtingen. ,,Alles was dik in orde. Wel hebben we onze douche en wc gemist en was een nachtelijk bezoek aan het toiletgebouw niks voor ons… glamping zou beter bij ons passen”, zegt ze met een lach. ’s Avonds ging – tot grote ergernis van veel campinggasten – een grote groep vakantiegasten tot in de late uurtjes door met luidruchtig praten en muziek draaien. ,,Ze gingen echt door tot half vier ’s nachts, tijdens die avonden hebben we dus bijna geen oog dichtgedaan. We hebben dit dus doorgegeven aan onze beheerder, die er gelijk werk van maakte. Ook veel andere kampeerders hebben er melding van gedaan. Daarna werd het gelukkig opgelost!

Willem van Oranje
Op Pinkstervrijdag bracht de familie een bezoek aan Vesting Bourtange: een historisch verdedigingswerk in Westerwolde (GR), aangelegd in opdracht van Willem van Oranje. ,,Het was zeker leuk om er een bezoek aan te brengen en hebben er wel een paar uur doorgebracht. We zijn die dag – en de zaterdag – overigens ook naar het binnenzwembad geweest, een leuk zwembad met één glijbaan. Daar hebben vooral de kinderen zich goed vermaakt. Op de laatste dag was het iets zonniger en hebben we een sloep gehuurd, waarmee we over het Zuidlaardermeer hebben gevaren. Een erg leuke ervaring, we hadden trouwens ook erg geluk met het weer! Daarna hebben we een terrasje gepakt bij Beachclub Vifero. Een echte aanrader: goed eten, een gezellige sfeer en een geweldig uitzicht op het meer”, aldus Ilse.

Gastvrije beheerder
Tijdens het kampeerweekend deed het gezin ook een beroep op de beheerder van Rent-a-Tent. ,,We zijn erg tevreden over onze gastheer, hij heeft het goed gedaan. Hij gaf bij ons aan dat hij voor de eerste keer actief was als beheerder, maar daar hebben we bar weinig van gemerkt. Hij heeft ons hartelijk ontvangen en wist ook nog een aantal leuke plekjes te vinden in de omgeving. Ook stond hij zelf ook met een caravan op de camping, meestal was hij wel aanwezig. Hij was zeer gastvrij!”

Op de linkerfoto v.l.n.r: Boet (6) en Rens (9) Overbeek

Hunebedden te Drenthe

Vakantie Drenthe

Dat Drenthe meer is dan het land van Bartje en de Hunebedden ontdekt u tijdens een kampeervakantie in het Drentse landschap. Na een dag vol avonturen is het heerlijk relaxen voor uw eigen bungalowtent middenin de natuur.

Camping Meerwijck sfeerfoto

Vakantie Groningen

In de veelzijdige provincie Groningen stapt u van ene uiterste in het andere en geniet u van de Waddenzee tot het wuivende graan van het weidse landschap, waar prachtige dijken en wierden te vinden zijn en de natuur ongestoord zijn gang gaat. Er gaat niets boven Groningen!

VakantieVerhalen

VakantieVerhalen

Lees in de rubriek VakantieVerhalen de mooiste en bijzonderste verhalen van onze vakantiegasten.