"Het beheerderswerk is voor ons één groot avontuur"

De Ardèche, de Jura of de Adriatische kust? Eibert en Corry van Sligtenhorst zijn sinds 2012 actief als beheerders. Eibert: ”Waar we het meeste werkplezier uithaalden? Het contact met de gasten. Op camping Domaine de Labeiller verwelkomden we Fransen, Duitsers, Britten en Nederlanders.”

Bungalowtent Blue camping Domaine de Labeille
Camping Domaine de Labeiller
Kind camping Domaine de Labeiller

Veelzijdige job

Voor Rent-a-Tent reisden ze in juli af naar camping Domaine de Labeiller in Zuid-Frankrijk, gelegen tussen de Ardèche en de Cevennen. Ze verzorgden het onderhoud en de schoonmaak van twaalf accommodaties en ze vormden het aanspreekpunt voor de vakantiegasten van Rent-a-Tent. Corry: ”Mijn man en ik hadden de taken onderling goed verdeeld. Eibert regelde het contact met de gasten en aangezien ik wat minder goed ben in talen, handelde ik de borg af. Als we vakantiegasten hadden uitgezwaaid, maakten we vervolgens samen de tenten schoon.”

In kaart brengen

De vriendelijke beheerders hielpen de gasten graag op weg met het zoeken naar leuke uitjes. Ze ervaarden het contact met de gasten op Domaine de Labeiller als heel ´plezierig´. Zo vertelt Corry: ”Op camping Domaine de Labeiller hebben we heel veel leuke gesprekken gevoerd met de gasten en de nodige problemen verholpen. Het is heel anders dan bij ons thuis, maar dat maakt het voor ons juist mooi. Veel gasten vonden het prettig om van ons te weten waar de dichtstbijzijnste supermarkt was.”

Ze omschrijft de sfeer op Domaine de Labeiller als ´heel gemoedelijk.´ ”We komen er graag. Naast een mooi zwembad heeft Les Charmilles een sfeervol restaurant met een hele goede goede keuken. Elke dag was het overdag wel boven de 35 graden! In onze vrije uren dronken we dus soms een lekker drankje op het terras en 's avonds doken we meestal in het buitenzwembad.”

Vertaalmachine

Hoewel de beheerders naar eigen zeggen ´geen woord Frans´ spraken, konden ze zich goed verstaanbaar maken in het Engels en in het Duits. ”We hebben ons gered”, zegt Corry. Eibert vult aan: ”Via Google Translate hebben we heel wat gesprekken gevoerd met gasten uit heel Europa. We gebruikten het wel echt als ´noodmiddel´, want zo nu en dan kwam het voor dat de gasten ons niet konden verstaan. Soms pakten ze dan ook zelf direct de app erbij. Op het begin was het wel een beetje onwennig om zinnen in te spreken via je telefoon, maar het wende snel genoeg.”

Europees avontuur

In 2011 kampeerde het stel op camping Rio Vantone. Daar kwam Eibert bij toeval een beheerder van Rent-a-Tent tegen. Eibert: ”Ik was bezig met de satellietschotel toen ik werd aangesproken door de beheerder van Rent-a-Tent. Hij zag dat het mij niet lukte om de schotel in de juiste richting te positioneren. Toen ik zijn op advies de satellietschotel had verplaatst, om iets verder van een boom te staan, was het ontvangst goed! Toen we even later een kop koffie dronken met de beheerders, werden we vanzelf enthousiast over het beheerderswerk. We hebben ons direct bij thuiskomst ingeschreven en niet lang daarna werden we uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek”, legt Eibert uit.

Bijzonder moment

Acht jaar geleden gingen ze voor het eerst aan de slag op een camping aan de Adriatische kust in Italië. ”In 2012 hebben we de beheerders van camping Rio Vantone, die we het jaar daarvoor hadden ontmoet, op een bijzondere wijze verrast. Ze wisten namelijk niet dat ze door ons 'afgelost' zouden worden. Toen ze ons opeens in het vizier kregen bij de receptietent, stonden ze perplex! Het was een grappig moment”, herinnert Eibert zich.

Fietsen in de heuvels

In die jaren die volgden, waren ze actief op een camping aan de Adriatische kust en op de familiecamping Fayolan in Zuid-Frankrijk. ”Fayolan is een hooggelegen camping in de Jura. Corry en ik waren ontzettend blij dat we onze e-bikes bij ons hadden, want aan de hoge heuvels op de camping moesten we wel even wennen. In 2015 reisden we opnieuw af naar de camping aan de Adriatische kust. Daar hebben we samen een fantastische tijd beleefd”, zegt Eibert opgetogen.

Terugkeer

Hoewel Eibert en Corry in 2016 stopten met het beheerderswerk, besloten ze vier jaar later alsnog de uitdaging aan te gaan. Ze vertellen: ”Vanwege het coronavirus waren we dit voorjaar veel op ons balkon te vinden. Al snel begonnen we ons te vervelen. Het leek ons heerlijk om weer ´in touw´ te zijn, want op de camping gebeurt er altijd wel iets! Vol goede moed reden we naar het kantoor van Rent-a-Tent toe. Aangezien er beheerders nodig waren, hadden we de keuze uit een aantal campings in Europa. Onze voorkeur ging uit naar Domaine de Labeiller, omdat er veel dorpjes en bezienswaardigheden op fietsafstand van de camping lagen. Dat leek ons ideaal. Eén dag later stapten we in de camper, op weg naar camping Domaine de Labeiller!”

Altijd paraat

Eibert en Corry zijn in hun element als beheerders. "Natuurlijk moesten we wel even wennen bij onze eerste camping, maar na verloop van tijd weet je steeds beter hoe je in bepaalde situaties moet reageren. Het is vooral belangrijk om vriendelijk te blijven en om een luisterend oor te bieden. Als de gasten na een lange reis op de camping arriveren, verkeren ze echt in de vakantiestemming. Corry en ik zetten ons volledig in om hen een fijn verblijf te bieden, het plezier van de gasten staat voorop!"

"Waar we in 2021 naartoe gaan, is nog niet bekend. Onze voorkeur gaat uit naar Duitsland. De Gemütlichkheit, de bergen en de mooie fietsroutes: wij zien het helemaal voor ons!"

Rent-a-Tent parasol

Meer weten over beheerder worden?

Bellen: 0547 - 36 70 41 Mailen: logistiek@vakantieplezier.nl

beheerders rat receptietent

Bent u nieuwsgierig geworden?

Lees ons artikel over ervaringen van beheerders op campings in Europa. Klik op de link Beheerders van de maand en maak kennis met onze beheerders.

Beheerders van de Maand Ria en Harry (juli)

Bijzondere ontmoeting

In hun woonplaats maakten Eibert en Corry twee kennissen enthousiast voor het beheerderswerk. "Tijdens het boodschappen doen knoopten we regelmatig een praatje met ze aan in de supermarkt, waar ze op dat moment werkten. In hetzelfde jaar vertrokken ze naar camping Cavallino!”

Vallon Pont d'Arc

VakantieVerhaal: Oog in oog met levensechte dino's

Oog in oog staan met levensechte dinosaurussen? De familie Kipmulder bezocht tijdens hun vakantie in de Ardèche een heus dinobos! In het park 'Zoo Préhistorique de Marzal' reisden ze even terug in de tijd en wandelden ze door de geschiedenis van de dinosauriërs…

rivier de ardeche - strand

Sant-Ambroix

”Vanaf camping Domaine de Labeiller kun je allerlei leuke uitstapjes ondernemen. Zo kun je de fiets of de auto pakken naar Sant-Ambroix (op vier kilometer van de camping), een sfeervolle stad met schitterende bezienswaardigheden. Een echte aanrader is de beklimming van de kleine steile straatjes naar de kerk La Chapelle de Dugas en een bezoek aan de grotten van Grotte de Cocalière.

Gardameer

Reizen door Europa

Eibert (76) en Corry (77) uit Gelderland hebben in hun hele leven al veel gereisd. Als echte liefhebbers van Oostenrijk gingen ze jarenlang op wintersportvakantie naar Zuid-Tirol. ”Ik heb daar behoorlijk wat skipistes gezien”, grapt Corry. ”Toen de kinderen ouder waren en zelf op vakantie gingen, schaften we camper aan en trokken we heel Europa door”, vertelt Corry enthousiast.