Gast van de Maand september

Zweven boven de Atlantische Oceaan
Een gaaf waterparadijs, een mechanische olifant van 12 meter hoog én zwemmen in de Atlantische Oceaan? De familie Bolink blikt met een warm gevoel terug op hun vakantie in de Vendée. Ruben, Sandra en hun kinderen Eva (12), Noah (12), Nathan (6) en Benjamin (6) filmden hun vakantie op camping Les Écureuils met een drone. ,,We wilden onze vakantie op een leuke manier op film vastleggen, dus lieten we de drone boven onze hoofden zweven!"

Waterdieren vangen camping Les Ecureuils
Gast van de Maand september familie Bolink
Les Ecureuils glijbanen

Aan de kust

De familie uit de Achterhoek ging voor de eerste keer op vakantie met Rent-a-Tent. ,,Eigenlijk zouden we eind juli vakantie vieren aan de Costa Brava. Vanwege het coronavirus wilden we toch dichterbij huis vakantie te blijven en kozen we een camping uit waar we binnen één dag naartoe konden rijden." Om die reden kozen ze voor camping Les Écureuils in de Vendée, gelegen aan de Atlantische Oceaan. ,,Het was de énige geschikte strandcamping die op dat moment nog beschikbaar was. Toen we de foto's zagen van de leuke glijbanen en het zwemparadijs, waren we om", legt moeder Sandra uit.

Luxe kamperen

Vader Ruben: ,,We vinden het leuk om te kamperen, maar dan wel graag in een ingerichte tent. Dat is voor ons echt vakantie, want de tent is al opgezet en er staat een koelkast, waar we onze boodschappen direct in kunnen opbergen. Heel prettig!" Elk jaar gaan ze samen met hun vrienden uit Noord-Brabant op vakantie. ,,Dit jaar zorgden we ervoor dat onze tenten naast elkaar stonden, waardoor we met z'n allen om de tafels voor de tent konden zitten. Dat is, met een spelletje in het midden en een hapje en drankje erbij, ontzettend gezellig!"

Zweven boven de Atlantische Oceaan

Als echte dronefanaat stuurde Ruben zijn machine de lucht in vanaf de camping in La-Bernerie-en-Retz. Afgelopen december kocht de vader van vier zijn drone, die hij speciaal voor de vakantie mee had genomen uit Nederland. ,,Het is een echte hobby. Met een drone bekijk je de wereld van bovenaf en zie je véél meer! Natuurlijk moet je vlak niet boven de hoofden van mensen vliegen en moet je in verband met de veiligheid rekening houden met de 'no-fly zones', waar een vliegverbod geldt", legt Ruben uit. ,,Voor de opnames gebruik ik mijn mobiele telefoon. Daarmee kan ik de drone gemakkelijk in de gaten houden. Verder heb ik onder water gefilmd met m'n waterbestendige GoPro.”

Vakantiegevoel

In hun vrije tijd struinde de familie Bolink over het idyllische strand van Bernerie-en-Retz, gelegen op loopafstand van de camping. Met een blik op de branding genoten ze volop van zon, zee en strand. Ruben: ,,De kinderen zwommen lekker in de zee en dobberden rond op hun luchtbedden. Dit moment heb ik dan ook gefilmd met de drone! Terwijl zij lekker in het water speelden, zwermde de drone om hen heen. Het strand is voor kinderen vrij veilig, omdat het langzaam afloopt in de zee. Daarnaast heb ik een video gemaakt met onze vrienden, waarbij alle ouders met een glas drinken voor de tent zaten. De drone steeg op, vloog boven ons heen en zette vervolgens koers richting de zee.¨

Pokémons vangen

De 12-jarige Noah noemt de hobby van zijn vader 'stoer'. ,,Ik film zelf nog niet, maar ik vind het wel heel leuk om met hem mee te gaan." Op de camping speelde hij met zijn vriendjes graag het spel Pokémon Go. ,,Daarbij moet je met een mobiele telefoon zoveel mogelijk Pokémons vangen. Het leuke was dat we er op de camping heel veel konden vinden, waardoor we een paar Gyms konden veroveren", aldus Noah.

Onverwacht moment

,,Een hilarisch moment tijdens de vakantie? Ik mocht tijdens één van de liveshows op de camping samen met onze buurvrouw het nummer 'Ik Leef Niet Meer Voor Jou' zingen! We werden gevraagd door de presentator...", herinnert Sandra zich glimlachend. ,,Heel toevallig kwamen we tijdens onze vakantie ook een topbasketballer tegen uit Nederland. Hij speelde een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen. Tot onze verbazing mochten we zo de zaal in en gratis plaatsnemen op de tribune. Natuurlijk hebben we, als echte Nederlanders, wel even gejuicht voor onze landgenoot!"

Schitterend kathedraal

,,Omdat we vlakbij de zee kampeerden, hebben we in een aantal badplaatsen een paar (vis)markten bezocht. Daar verkochten de handelaren verse vis, afkomstig van de kleine vissersboten die af en aan varen met verse vangst. We gingen ook naar de haven van Pornic, een sfeervolle badplaats op zo'n zes kilometer rijden van de camping. Toen het eb was, konden de vissersboten geen kant op! Een bijzonder gezicht." Vanaf de camping maakten ze ook een dagtrip naar de stad Nantes, waar ze de historische Sint-Pieterskathedraal en de toren van de LU fabriek bekeken. ,,Vooral de Sint-Pieter is schitterend...", aldus Sandra.

In sprookjesachtige sferen

Eén van de hoogtepunten van de vakantie was het bezoek aan het sprookjesachtige themapark Les Machines de l’île in de havenstad Nantes. Daar stapten ze op Le Grand Élephant, een reusachtige mechanische olifant van 12 meter hoog. ,,Het was heel bijzonder, omdat we op deze olifant over het eiland liepen. De olifant maakte geluiden en uit de slurf kwam zelfs water!", zegt Noah enthousiast.

Topvakantie

De familie kijkt terug op een onvergetelijke vakantie. ,,De kinderen hebben zich prima vermaakt op de gele waterglijbanen van het zwembad, waar het lekker rustig was. Verder waren de sanitairgebouwen mooi schoon en waren we vanaf onze kampeerplaats binnen vijf minuten op het strand!" aldus Sandra.

Bent u benieuwd geworden naar alle andere reisverhalen? Lees ze in onze rubriek 'VakantieVerhalen ' of bekijk de rubriek 'Gast van de Maand!'

Franse westkust

Vakantie Vendée

Tijdens eb ging Eva met ons buurmeisje krabbetjes en schelpen zoeken in de zee. Een paar fanatieke Fransen liepen met emmertjes in de hand rond, zij speurden naar mosselen en coquilles. Wij houden er zelf niet zo van, maar veel Fransen zijn er gek op!"

Annemie Camping Les Ecureuils

,,De beheerders waren fantastisch!"

,,Laten we vooral de gastvrije beheerders ter plaatse niet vergeten, wat een fantastisch echtpaar! Bij aankomst tipten ze ons gelijk de beste supermarkt, dat was wel grappig", zegt Sandra.

Bungalowtent Coral wit

Kamperen

Hoewel Sandra en Ruben Bolink naar eigen zeggen geen ‘fanatieke kampeerders’ zijn, gaat het stel uit Gelderland graag kamperen. ,,Ik ben van huis uit geen echte kampeerder, Ruben is dat wel." Ruben ging - als twintiger - met mijn zijn vrienden naar de Costa Brava in Spanje. ,,Hele gezellige vakanties waar ik met een goed gevoel op terugkijk", aldus Ruben. Dit jaar verbleven Ruben en Sandra in de Bungalowtent Coral van Rent-a-Tent. ,,Of we genoeg ruimte hadden? Ja, dat hadden we."

Costa Brava

Op het dak van de vouwagen

,,In 2012 hebben we voor het eerst met Eva en Noah gekampeerd op een camping in Spanje. We verbleven in de omgeving van L'Estartit, een bekende badplaats in het noordoosten van Spanje. Op de heenweg bracht ik één nacht door op het dak van de vouwwagen, terwijl Sandra met de kinderen in de auto sliep. Dat was zeker niet voor herhaling vatbaar, want Sandra deed geen oog dicht", zegt Ruben met een veelbetekende lach.

 Beekse bergen rijden tussen giraffen

'Gast van de Maand'

Bent u in 2020 via Rent-a-Tent op vakantie geweest en wilt u uw reisverhaal delen met onze volgers? Geef u dan op voor de rubriek ´Gast van de maand!

Zwembad camping Les Ecureuils

Camping les Écureuils

  • Op slechts 400 meter van zee en het strand
  • Zwemparadijs met glijbanen
  • Leuk animatieprogramma
  • Huurmogelijkheden voor verschillende activiteiten
  • Dorp met winkeltjes en restaurants op loopafstand