Proefslapen op camping de Molenhof: "Het voelt als een cadeautje"

Heerlijk nazomeren op een 5-sterrencamping in Twente? Twaalf families uit heel Nederland wonnen bij het Proefslaapweekend van Rent-a-Tent de hoofdprijs: twee nachten proefslapen in een GlamLodge tent op camping de Molenhof. "Het voelt echt als een cadeautje!” zegt winnares Jacqueline Rouhof.

Familie Van Steenderen - Sinkeldam
Proefslaapweekend Familie Bijen
Proefslaapweekend 2020 familie Van Dijk

Vloggen en filmen

Uit meer dan 300 inzendingen werden twaalf winnaars uit heel Nederland geselecteerd. Eén van de gelukkige winnaars is Mieke van Steenderen - Sinkeldam uit Utrecht. Samen met haar man en dochters Lina (10) en Felien (7) geniet ze van een heerlijke glampingvakantie in Reutum. "Dit Proefslaapweekend is voor ons echt een verrassing. Toen ik hoorde dat we tot één van de ‘proefslaapwinnaars’ behoorden, maakte ik een dansje in de tuin. Ook bij Felien verscheen er een lach op haar gezicht! Felien vindt het maken van filmpjes ontzettend leuk, dus we gaan dit weekend op pad met onze camera. Als proefslapers leggen we onze ervaringen namelijk vast op beeld”, zegt ze met een knipoog.

Glampingvakantie in Twente

Ze kamperen voor de eerste keer op een camping in Overijssel. Mieke: "Bij ons in Utrecht is het veel vlakker, terwijl het hier een beetje glooit. Omdat we niet vaak in Twente komen, vinden we het heel leuk om hier vakantie te vieren. Je hebt hier bossen, boerenland en heidevelden! Meestal overnachten we in Italië of in Kroatië in een ingerichte tent, maar door het coronavirus was een vakantie in het buitenland dit jaar lastig.”

Luxe kamperen

Ze omschrijft zichzelf als een luxe kampeerder. “Voor ons hoeft kamperen niet heel primitief te zijn. Onze dochters vinden het geweldig om te kamperen, al houden mijn man en ik wel van een bepaalde mate van comfort. Ideaal, een ingerichte tent. De tent is al opgezet en het bed staat al voor ons klaar. Eigenlijk hoeven we niets meer te doen.” Het comfort, de koelkast en dat de kinderen ‘lekker kunnen spelen’, bevalt uitstekend. “De tent ziet er netjes uit. De luifel is voor ons wel een pré, want nu kunnen we zelfs met regen buiten zitten…” Ze vindt vooral de koelkast een uitkomst. “In de koelkast kun je direct je boodschappen wegzetten, alles staat direct koud.”

Een onverwacht cadeau

Naast de familie Van Steenderen - Sinkeldam staan de vriendinnen Jacqueline Rouhof en Lysanne Vervloet uit Twente. “Het is min of meer een thuiswedstrijd voor ons”, grapt Jacqueline. Lysanne: “Deze kans kwam toevallig voorbij. Mijn vader stuurde mij een Facebookbericht door over het Proefslaapweekend”, vertelt Lysanne. Ze genieten op de loungeset van de GlamLodge tent van de zon en van een koel drankje. “Deze vakantie is echt een cadeautje. Eigenlijk staat het hele vriendinnenweekend in het teken van genieten. Door corona is het jaar anders dan anders. Daarom genieten we nu met volle teugen! Lysanne heeft haar zoon Qoen van twee bij zich en ik mijn dochter Marèl van elf”, vertelt Jacqueline met een stralende glimlach.

“De Molenhof is een fantastische plek om vakantie te vieren", vervolgt ze. ,,We zitten op een mooi plekje, tegenover het speeltuintje. Qoen en Marèl spelen hier gezellig samen, ze zijn gek op de speeltuintjes. We gaan ook nog naar de PlonsPlas, daar kunnen ze lekker spelen met water en zand!”

Slapen in een glampingtent

Ook de familie Schippers is neergestreken op de camping in Reutum. Terwijl Renske (6) en de tweeling Lisa en Anne (4) vol enthousiasme naar het speeltuintje rennen, houden de jonge ouders Erik en Annemiek een oogje in het zeil. “We wilden altijd al eens in een mooie 'glampingtent’ slapen. Voor onze meiden is het één groot avontuur om in deze tent te slapen.” Ze zijn te spreken over de inventaris in de tent en het buitenterras. “We vinden onze GlamLodge tent erg mooi, de stoelen zitten superfijn! Voor dit kampeerweekend hebben we genoeg warme kleren meegenomen, omdat de temperaturen behoorlijk kunnen kelderen in september. We zijn dus op alles voorbereid!”

Vloggen op vakantie

Tijdens het tweede Proefslaapweekend arriveert de familie Ten Napel, bestaande uit vader Elie, moeder Stephanie en dochter Loïs (2) en zoon Juup (1), op camping de Molenhof. Sinds 2019 heeft het gezin uit Flevoland een familiekanaal op YouTube en delen ze vlogs over hun dagelijks leven. Elie en Stephanie hebben zich enorm verheugd op het kampeerweekend. “Wat er zo fijn is aan kamperen? Het is prettig om in de buitenlucht zijn en Juup en Loïs kunnen lekker uitrazen in de speeltuintjes”, legt Stephanie uit.

“Het is een aardig grote camping”

Tijdens het Proefslaapweekend maakt de vlogfamilie een vlog over hun belevenissen op de Molenhof. Als ze een wandeling maken over de camping, zit de kleine Loïs glimlachend bij haar vader op de rug. ‘Wat is dat Loïs?’ zegt vader Elie terwijl hij enthousiast naar de midgetgolfbaan wijst. ‘Een koe!’ antwoordt de tweejarige antwoordt vrolijk. Volgens Elie is er op camping de Molenhof van alles te beleven. ,,Het is een aardig grote camping en veel kampeerplekken zijn bezet. Het campingrestaurant heeft een ruime keus en er zijn speeltuintjes, een springkussen en een animatieteam. Genoeg vermaak voor iedereen”, zegt de jonge vader in de vlog.

Über die Grenze

Suzanne (41) en Dennis (41) Werner uit Amsterdam gingen met hun kinderen Jussi (12), Amelie (10) en Xavi (5) zwemmen in het binnenbad. De Werners hebben het duidelijk naar hun zin op de Molenhof. Jussi: “Het zwembad is lekker verwarmd en vooral de glijbaan is erg leuk. Die is ook heel lang, wel 45 meter…” Samen met zijn broertje Xavi en zusje Amelie zoefde hij van de glijbaan af. ,,Ik vond het wel spannend, want op het eind belandde ik even onder water. Het was wel erg leuk!” Suzanne: “Het is erg grappig dat je hier met een halfuurtje rijden al in Duitsland zit. Vanmiddag willen we naar Nordhorn rijden en misschien gaan we ook nog wel even midgetgolfen!”

Verjaardag in de achtertuin

Een taart, speelavonturen én visite? Lize uit Twente beleeft met haar ouders en broers Niels (11) en Robbin (10) een vakantie uit duizenden. Ze viert haar zevende verjaardag op de camping, op een korte afstand van haar huis. “Lize wilde altijd al eens jarig zijn op vakantie, dus haar droom is uitgekomen”, vertelt haar moeder Cindy vrolijk tijdens het interview. “Vanmorgen moest het tegen half negen toch echt gebeuren.... Feestmuts op, zingen en cadeaus uitpakken maar! Heerlijk, om telkens het enthousiasme te zien op haar gezichtje."

,,Het was één groot feest"

Toen er ’s middags visite kwam, was het feest compleet. "Lize zei telkens: ‘Dit is de mooiste verjaardag ooit!’ Ze ging heerlijk spelen bij de grote speeltoestellen en de jongens gingen vissen. Daarna hadden we een leuk interview en kwamen onze beheerders langs met iets lekkers voor de kinderen. Wat een feest! Ondanks dat de camping eigenlijk bij ons op de hoek zit, hebben we een geweldig weekend. Volgend jaar zomer gaan we zeker weer via Rent-a-tent op vakantie!”, aldus Cindy.

Camping de Molenhof vanuit lucht

Onmeunig leuk: kamperen in Twente

"Wat onze eerste indruk was van de camping? De Molenhof heel is leuk voor kinderen, de bewegwijzering is prima en onze gastheer en gastvrouw zijn heel vriendelijk. De beheerders hadden alle namen van de gasten op het welkomstbord geschreven. We voelden ons meteen thuis op de camping!” aldus vakantiegast Mieke.

GlamLodge tenten Molenhof

Kamperen op camping de Molenhof

,,We kamperen in een fijne tent, die helemaal ingericht is. Daarnaast is er een mooi zwembad en liggen er verspreid over de hele camping allerlei leuke speeltuintjes. Ideaal, want zo kunnen onze kinderen heel snel contact maken met de andere kinderen. Voor de kids zijn de toiletten hier zelfs in een dierenthema!” aldus vakantiegast Suzanne Werner.

Vakantie Overijssel o.v.v. Gijs Versteeg Mark

Uit in Twente

De familie Schippers blikt, met uitstapjes naar Ootmarsum en de Weerselose Markt, met plezier terug op de genoten vakantie. Annemiek: “Op zaterdagmorgen zijn we naar de Weerselose Markt gegaan, een gezellige plek om rond te lopen. Onze dochters Renske, Anna en Lisa hebben er een knuffel gekocht en in Ootmarsum gingen de meiden op de foto met de MobiFant van de Elephant Parade." Ook Lysanne en Jacqueline hebben zich prima vermaakt op de Molenhof. “En Qoen en Marèl hebben alle speeltuintjes uitgeprobeerd!”

Foto: Marketing Oost

Camping de Molenhof zwembad buiten

5-sterren topcamping!

Camping de Molenhof

  • 5-sterren topcamping
  • Binnen- en buitenzwembad met waterspeelplaats
  • Spetteren in de nieuwe PlonsPlas
  • Startpunt voor veel wandel- en fietsroutes
  • Ruim 30 speelplekken en overdekte speelboerderij
GlamLodge tent Camping de Molenhof

GlamLodge tent huren in Nederland

  • Unieke, zelfontworpenGlamLodge tent met waterdichte kuip en luifel.
  • Ontvangst door Nederlands gastechtpaar!
  • Dagelijkse aankomst en vertrek mogelijk! (mits aansluitend in onze planning).
Stockfoto - voetballende kinderen

Op vakantie dichtbij huis

Voor een heerlijk weekend met vrienden en familie helemaal niet ver van huis te gaan. Landen als Nederland en Duitsland hebben schitterende plekjes waar u leuke pret- of waterparken bezoekt, fijn over het strand wandelt of door de bossen fietst.