Een ontspannen werkvakantie

Toen ze drie jaar geleden de oproep voor een beheerdersechtpaar op een camping zagen staan, wisten ze meteen: dát is iets voor ons. Peter en Pia Heuveling zijn al hun hele leven echte kampeerders.

Interview Peter & Pia Heuveling
Chateau de Matragny
Chateau de Matragny

Gastheer en gastvrouw
Nu ze van hun pensioen genieten, hebben ze alle gelegenheid om een paar maanden 'van huis' te zijn om ergens in Europa een camping te beheren. Zo kwamen ze in 2017 terecht op camping Château de Matragny aan de kust van Normandië. ,,We beheren geen hele camping hoor", legt Peter Heuveling (72 uit). ,,Het gaat om het deel waar de tenten van Rent-a-Tent staan." De oud-vertegenwoordiger en zijn vrouw Pia (70) brachten drie zomers door als gastheer en gastvrouw op de camping waar tien bungalowtenten van de tentverhuurder staan.

Hun werkzaamheden? Tenten inrichten, schoonhouden, gasten ontvangen en wegwijs maken op de camping en in de omgeving en klaar staan als er vragen en problemen waren. ,,Een ontspannen werkvakantie", stelt Heuveling. Want er is tussen de werkzaamheden door genoeg tijd om zelf ook een beetje vakantie te houden. ,,Het is een mooie combinatie van werken en vakantievieren."

Ontmoetingen
Het Friese stel verbleef drie maanden in hun eigen caravan op de Franse camping en had het reuze naar hun zin. ,,Je bent op een prachtige plek in een mooie omgeving en ontmoet allerlei mensen uit verschillende landen. Erg gezellig", licht Heuveling toe. Hoewel er veel Nederlanders naar de camping komen, ontvangen de beheerders ook klanten uit onder meer Engeland, Denemarken, België en Frankrijk. ,,Het is dus wel handig dat je als beheerder je talen een beetje spreekt", vertelt Heuveling. ,,Ook moet je gastvrij, flexibel en klantvriendelijk ingesteld zijn en een paar maanden van huis willen en kunnen gaan. En van kamperen houden, natuurlijk."

Zin in volgend jaar
Voor de werkzaamheden krijgen ze een vergoeding. Heuveling: ,,Het is een mooi zakcentje. Maar we doen het niet voor het geld, wel voor de mooie ervaring in een heerlijke omgeving." Eind augustus hebben Peter en Pia Heuveling als beheerders afscheid genomen van camping Château de Matragny: ,,Volgend jaar gaan we naar een andere camping. Waar? Dat zien we nog wel. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk...We wachten het af. Maar hebben er nu alweer zin in."

Dit interview verscheen medio september 2019 in de bijlage Reis&Co van Dagblad van het Noorden.

Interesse? Meld u aan:

Heeft u interesse in het beheerderschap van Rent-a-Tent voor seizoen 2020? Vraag geheel vrijblijvend ons informatiepakket aan, stuur aan Rent-a-Tent een e-mail met uw naam en adresgegevens of vul het contactformulier op deze site in.

Heeft u nog aanvullende vragen of opmerkingen? Neem dan hier contact met ons op.

Solliciteer hier

Beheerders Molenhof 2021

Beheerders gezocht voor campings in 2021

Rent-a-Tent zoekt actieve echtparen voor kampeerseizoen 2021 met een eigen toercaravan of camper.

Opbouw Bungalowtent Blue

Afbouw van tenten

Wilt u meehelpen met de afbouw van onze tenten van eind augustus t/m november 2019 of de opbouw vanaf maart - juli 2020 ?

Beheerders van de Maand Jef en Diny (aug)

Beheerder van de Maand

In de rubriek ‘Beheerder van de Maand’ zet Rent-a-Tent iedere maand beheerders in de spotlights. Lees de mooiste verhalen van onze beheerders!

Utah Beach Normandie

In de voetsporen van D-Day

Zeventiger Peter Heuveling reist met zijn vrouw Pia elk jaar met auto en caravan af naar Martragny (omgeving Bayeux), het kustgebied waar de invasie op Omaha Beach plaatsvond. Door alle verhalen was het stel - dat in 2009 voor het eerst naar Arromanche ging - enorm benieuwd geworden naar de streek.