Op pad met Bella Rijnders

Cateringmedewerkster Bella: ,,Ik kook met veel plezier!"

Kokkin Bella Rijnders (65) is al sinds 2011 actief voor Rent-a-Tent. Op diverse campings in Europa verzorgt ze het ontbijt, de lunch en het avondeten voor de mannen en vrouwen van de op- en afbouwploeg.
,,Het mooiste wat er is? De ploegleden laten genieten van iets lekkers wat je hebt klaargemaakt!"

Martin Rijnders op campingronde
paella spanje
entree camping Château de Montrouant

Door heel Europa

Tijdens de campingrondes reist ze door alle uithoeken van Europa: van het beroemde meer van Annecy tot aan de Venetiaanse Riviera. ,,In de afgelopen jaren zijn er al heel wat ontbijtjes, lunches en avondmaaltijden op tafel gezet", vertelt de kokkin opgetogen. ,,We reizen met onze ploeg door heel Europa. Je komt op plekken die je nooit voor mogelijk hield!"

'Beheerders gevraagd'

In 2011 ging Bella, samen met haar man Martin (72), als beheerder aan de slag voor Rent-a-Tent. Bella vertelt enthousiast: ,,We zagen een advertentie in de Kampioen staan, waarin nieuwe beheerders gevraagd werden. Ze zochten mensen die op campings in Europa accommodaties wilden onderhouden en vakantiegasten wilden helpen. Dat werk hebben we jarenlang met veel plezier gedaan, totdat we kleinkinderen kregen en we wat minder lang van huis wilden zijn." Bella vervolgt: ,,Voor ons is het tentenbouwerswerk een prima alternatief. Martin helpt nu mee met het op- en afbouwen van de tenten en ik ben actief als kokkin. Per ronde zijn we zo'n drie à vier weken van huis."

Goede voorbereiding

De kokkin van Rent-a-Tent treft thuis al de nodige voorbereidingen voor de campingrondes. Volgens haar staat of valt alles met een goede voorbereiding. Al voor vertrek informeert ze in de WhatsAppgroep wie er vegetariër is en slaat ze de nodige boodschappen in. ,,Als er bijvoorbeeld vegetariërs meegaan, haal ik alvast de vleesvervangers. Deze zijn namelijk lang niet overal verkrijgbaar. Verse producten zoals groente en melk zijn niet lang houdbaar, dus die scoor ik meestal bij aankomst."

Passie voor koken

Bella keek de kunst van het koken af bij haar broer en bij haar vrienden in Zuid-Holland. Op diezelfde manier kookt ze nu op de campings van Rent-a-Tent. ,,Onze vrienden hebben een eigen restaurant, waar ik even letterlijk kon meekijken in de keuken. Daar heb ik heel veel van opgestoken!" Voor de tentenbouwers van Rent-a-Tent kookt ze graag aardappelgerechten. ,,Het leuke aan aardappels is, dat er talloze variaties mogelijk zijn. Bijvoorbeeld aardappelkoekjes, aardappelsalade en gebakken aardappels", illustreert ze. ,,Tijdens de opbouwrondes maak ik nasi, bami, paëlla, ovenschotels, wokgerechten en Hollandse pot klaar voor de ploegleden. Ik gebruik zo min mogelijk zout, dat haal ik liever uit de kruiden."

Kookcreaties

,,Welk gerecht mijn specialiteit is? Ik vermoed de ovenschotels! Daarvoor gebruik ik de overgebleven ingrediënten en mijn Weber oven. Vaak bedenk ik de combinaties ter plekke, dus de smaak varieert regelmatig", vertelt Bella met een lach. Als haar kookrecreaties met plezier worden opgegeten, is haar missie geslaagd. ,,De meeste reacties zijn positief", zegt ze op een bescheiden toon. ,,Af en toe helpen Martin en de tentenbouwers mij ook met het sjouwwerk. Daar ben ik blij mee, want een kist aardappels kan behoorlijk zwaar wegen!"

In touw

,,Hoe een gemiddelde werkdag er voor mij uitziet? Elke dag begin ik rond zeven uur 's ochtends met het klaarmaken van de ontbijtjes. Daarna gaan de tentenbouwers aan het werk en pak ik de auto om de boodschappen voor de lunch en het avondeten te halen. Rond het middaguur zet ik de lunch klaar: vaak brood met soep. Als de ploegleden weer aan het werk gaat, tref ik de voorbereidingen voor het avondeten. Als alles goed verloopt, leggen ze rond vijf uur de hamers neer en staan de pannen rond de klok van zeven op tafel."

Hand- en spandiensten

Tussen de bedrijven door verricht Bella kleine hand- en spandiensten, variërend van de afwas tot het verzorgen van de koffie en de thee. ,,Elke dag werk ik ongeveer zes à acht uur. Tussendoor heb ik wel eens een uurtje vrij en dat is prettig, omdat ik dan even de batterij kan opladen. Rond de klok van acht kletsen we gezellig met elkaar bij de tent en sluiten we dag af met een frisje of een biertje."

,,Zo houd je de sfeer er wel in!"

De kokkin herinnert zich een gezellige opbouwronde aan het meer van Annecy. ,,We reden met de ploeg naar de Franse Alpen, waar de tentenbouwers tenten gingen opbouwen op camping La Ferme de La Serraz en camping Château de Rochetaillée. In de avonduren speelden we partijtjes jeu-de-boules. Het helpt om leuke dingen te doen, zo houd je de sfeer er wel in! Als de sfeer in de groep goed is, hoef ik vaak niets te zeggen of te doen..." zegt ze met een lach.

,,Ik blijf actief"

,,Het afgelopen seizoen is vanwege corona anders gelopen dan gedacht. Martin en ik zouden in februari voor Rent-a-Tent caravans opknappen op een camping in Italië, maar dat ging niet door. In plaats daarvan hebben we een paar dagen geholpen op een camping in Frankrijk en daar hebben we veel plezier beleefd. Ik kan het iedereen aanraden om dit werk te doen, omdat de gezelligheid in de ploeg geweldig is. Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik actief!", aldus Bella.

Camping Chateau de Montrouant luchtfoto

Franse gastvrijheid

,,Waar we zelf graag op vakantie gaan? Voor zon, zee en strand gaan we graag naar de Costa Brava. Zo hebben we twee keer vakantie gevierd op camping Valldaro in Platja d'Aro. Daarnaast vinden we camping Château de Montrouant in de Bourgogne prachtig! De gasten en de eigenaren zijn heel vriendelijk en het is een schitterende camping."

Bus en Bungalowtent Blue

Cateringmedewerkers gezocht

Wilt u cateringmedewerker worden bij Rent-a-Tent? Bekijk de vacature.

Opbouw Bungalowtent Blue

Tentenbouwers gezocht

Wilt u meehelpen met de afbouw van de tenten vanaf september 2020 tot november 2020?

Vragen beheerders Rent-a-Tent receptietent

Beheerders gezocht

Wilt u beheerder worden bij Rent-a-Tent? Bekijk de vacature.

Dick Jansen camping La Masia

Interview | Opbouwen in Europa

,,Als ploegleider en tentenbouwer ontmoet je veel nieuwe mensen. Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik actief,” zegt ploegleider Dick Jansen vrolijk.

beheerders rat receptietent

Beheerder van de maand

In de rubriek ‘Beheerder van de Maand’ zet Rent-a-Tent iedere maand beheerders in de spotlights. Lees hier de mooiste verhalen van onze beheerders!

Henk Hoogkamp ploegleider

Interview | Opbouwen in Europa

Henk Hoogkamp geniet op een bijzondere wijze van zijn pensioen. De ploegleider van Rent-a-Tent komt in alle uithoeken van Europa: van het Zeeuwse Oostkapelle tot aan Brežice, Tirol en de Costa Brava.