VakantieVerhaal: Italiaanse vrienden op camping Tiglio

,,Dat ik dit jaar voor de vierde keer zou kamperen op Tiglio? Nee, dat had ik jaren geleden nooit verwacht”, aldus Coby Wibier-Schijven. De Rotterdamse hield zelfs vrienden over aan haar verblijf op de camping in Sirmione. ,,In november brengen we weer gezellig een week met elkaar door in Nederland!"

VakantieVerhaal camping Tiglio
VakantieVerhaal camping Tiglio
VakantieVerhaal camping Tiglio

Vrienden voor het leven

Inmiddels is ze verknocht aan de camping aan het Lago di Garda, waar ze voor het vierde jaar op rij haar vakantie doorbracht. ,,Als ik naar Tiglio op vakantie ga, kom ik echt thuis. In Sirmione zien we onze vrienden en het Gardameer en ervaren we de gezelligheid van de camping", aldus Coby. In november komen de Italiaanse vrienden van het gezin zelfs weer over naar Nederland. En daar kijkt Coby's familie al maanden naar uit. ,,Dan brengen we weer gezellig met elkaar een week door in Nederland!"

Kleinschalige camping

De Rotterdamse legt uit waarom ze ieder jaar terugkeert op de camping, waar ze eind juni drie weken verbleef. Vier jaar geleden lag haar boeking al vast voor een andere camping toen ze te horen kreeg dat de camping pas later in het seizoen zou opengaan. ,,Gelukkig kon ik uitwijken naar een camping in de omgeving.”

Ze koos voor camping Tiglio. ,,Omdat deze camping direct aan het Gardameer ligt en we daar onze boot kunnen stallen”, blikt Coby terug. De kleine speeltuin, het zwembad, de speeltoestellen, de wijngaard en de nabijheid van het Gardameer én de kleinschaligheid spreken haar aan. ,,Er is bijvoorbeeld geen animatie, maar het personeel vermaakt de kinderen prima. Er hangt een gezellige en knusse sfeer", aldus Coby.

Parla italiano

Ze omschrijft het gros van de campinggasten van Tiglio als een 'fijn publiek.' ,,Veel Italianen, die tijd willen doorbrengen met hun familie, overdag graag naar het zwembad gaan en 's avonds voor de tent of stacaravan van een wijntje genieten. Niet heel verwonderlijk dus dat veel families een vaste plek hebben op de camping”, zegt ze met een lach.

Coby leerde haar Italiaanse vrienden op een bijzondere manier kennen. Als haar kleindochter voor de tent aan het spelen is, ontmoet ze het Italiaanse buurmeisje van haar leeftijd. ,,Natuurlijk spraken ze elkaars taal niet, maar met handen en voeten begrepen ze elkaar wél. Het Italiaanse meisje leerde mijn kleindochter een paar woordjes Italiaans en zij leerde haar vervolgens weer Nederlands. Erg leuk en bijzonder om te zien!" Zo begon de vriendschap met haar (groot)ouders, die een vaste seizoensplaats hebben."

Intocht van Sinterklaas

,,Eigenlijk klikte al vanaf het eerste moment. Ze zijn heel warm en gastvrij en kennen veel mensen op de camping. Toen het ijs eenmaal was gebroken en ze ons leerden kennen, hoorden we echt bij hun ‘familie’ en hun vrienden op de camping", blikt Coby terug.

,,In Nederland laten we ze steeds stukjes zien van Rotterdam en nemen ze mee in ons dagelijkse leven. Zo gaan we gezellig de intocht van Sinterklaas met ze vieren. Natuurlijk zoeken wij, als we in Italië zijn, de familie ook op in Verona. Wat we daar zoal doen? Op bezoek gaan, uit eten, shoppen en gezellig door de straten slenteren." Ze spreekt over een ‘een intense vriendschap’, waarbij lief en leed met elkaar wordt gedeeld.

Jamaica Beach

Coby's familie vertoeft tijdens de vakantie ook graag op het water. ,,We nemen de boot mee: heerlijk varen, waterskiën en een beetje dobberen op het Gardameer. Of het daar druk is? Veel mensen gaan met de boot op vakantie , maar je vaart elkaar niet in de weg. Jamaica Beach is echt de moeite waard om te bezoeken. Wij vaarden er met de boot naartoe en zwommen het laatste stukje naar het mooie strandje. Tiglio heeft geen strand, maar dichtbij de camping vind je een hele gezellige gras- en zonweide waar je heerlijk kan zonnen en zwemmen in het Gardameer!” verklapt Coby.

Kamperen

Hoewel Coby al eerder in Nederland heeft gekampeerd in een caravan, kiest ze steevast voor een bungalowtent. ,,Als we maar een keukentje hebben en onze bedden van de grond af zijn, dan ben ik tevreden. In een Bungalowtent Blue krijg ik echt het kampeergevoel, het is een prima tent en de service is goed. Of ik het erg vind om naar het toiletgebouw te lopen? Nee, zeker niet! Dat hoort er nu eenmaal bij. Dit jaar hadden we dezelfde tent en lag het toiletgebouw op loopafstand."

Als haar familie aan het einde van de vakantie afscheid neemt van de vrienden uit Verona, moeten ze altijd even een traantje wegpinken. ,,Dat komt overigens niet alleen door onze vrienden. Inmiddels kennen best veel vaste campinggasten ons bij naam, zelfs het barpersoneel. Als wij weggaan, zeggen wij hen allemaal gedag!” zegt ze vrolijk.

,,We hebben de camping in ons hart gesloten. Waar ik volgend jaar op vakantie ga? Natuurlijk weer naar Tiglio!”

Jim VakantieVerhaal Cisano San Vito

VakantieVerhaal Romantisch Kamperen aan het Gardameer

Met een bootje over het Gardameer varen? De 25-jarige Jim durfde het aan en maakte met zijn vriendin een boottocht over het wereldberoemde meer.

Gardameer

Vakantie aan het Gardameer

Van Peschiera del Garda tot Sirmione: proef de typisch Italiaanse sfeer aan het Gardameer!

Zwembad op camping Tiglio

Camping Tiglio

Een kleinschalige, knusse camping in Sirmone aan het toeristische Gardameer.

Receptietent Bungalowtent Blue les Pins Paras

Bungalowtent Blue

Unieke, zelfontworpen bungalowtent met een waterdichte kuip en een hoge koelkast.

bootjes in attractiepark

Pret- en waterparken bij het Gardameer

Rondom het Gardameer vindt u allerlei leuke pret- en waterparken met spannende attracties en wilde glijbanen!

Watersport camping le Petite Camargue

De meest uitdagende watersporten aan het Gardameer

Van waterskiën en zeilen tot surfen en kitesurfen: het prachtige Gardameer biedt volop watersportmogelijkheden!