Historie en musea tijdens vakantie

Historische plekken en musea

Er zijn vele leuke historische plekken en musea om te bezichtigen tijdens uw vakantie. Er zijn tal van musea en bezienswaardigheden, maar welke zijn nou echt de moeite waard om te bezoeken? Rent-a-tent heeft een aantal tips voor u op een rij gezet!

museum

Gardameer, Italië

Wilt u naast het genieten van zon, zee en strand ook een stukje van de cultuur in de regio meepakken? Naast de historische steden die op zichzelf al dienen als een prachtig museum, is er aan het Gardameer een breed scala aan musea te vinden.

7-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Deze regio heeft een eeuwenoude en rijke historie, wat nog terug te zien is in de overgebleven erfgoederen en de cultuur. U kunt in deze regio naar tal van interessante musea, maar vooral de vele bezienswaardigheden zijn de moeite waard om naartoe te gaan.

brug bij Sables d Olonne

Vendée, Frankrijk

De Vendée kent een rijke historie. In de regio zijn er diverse historische plekken uit verschillende tijdperken te bewonderen. Zo kunt u bijvoorbeeld terug in de tijd van de Vendée oorlog of de historische sporen van de Franse Renaissance bezichtigen. Indien u op zoek bent naar cultuur en historie dan valt er in de Vendée genoeg te beleven!

Pula Kroatie

Istrië, Kroatië

Het schiereiland heeft een interessante geschiedenis, waarbij het onderdeel uitmaakte van het Romeinse rijk en Byzantijnse rijk, waarvan u de invloeden tot op de dag van vandaag nog kunt zien. Ook vindt u in Istrië veel Italiaanse invloeden, dit mede door de ligging van Istrië.

museum

Côte d'Azur, Frankrijk

De Côte d'Azur kent een aantal leuke historische plekken en musea om te bezichtigen tijdens uw vakantie. Er zijn tal van kleine musea en vele bezienswaardigheden, maar welke zijn nou echt de moeite waard om te bezoeken?

Zwembad campingvakanties Rent-a-Tent

Vakantietips

Wilt u nog meer tips voor uw vakantie? Bekijk onze vakantietips.

Meer van Bled in Slovenië

Kleinschalige campings

Landelijk, kleinschalig en sfeervol kamperen? Bekijk de campings.